Koordinacija za integraciju

Tijekom ožujka 2020.g.  Projekt građanskih prava pristupio je Koordinaciji za integraciju, neformalnoj mreži organizacija civilnog društva koje kroz svoj rad pružaju podršku izbjeglicama u integraciji u hrvatsko društvo.

Koordinacija za integraciju okuplja organizacije civilnog društva koje imaju kapacitete za pružanje različitih socijalnih usluga azilantima, tražiteljima azila i strancima pod supsidijarnom zaštitom.

Uspostavljena je tijekom 2011.g. i trenutno broji 26 aktivnih članica i to: Isusovačka služba za izbjeglice- JRS, Udruga Mi, Are You Syrious?, AYS ,Hrvatski crveni križ, HCK, Ured Visokog povjerenika Ujedinjenih naroda za izbjeglice Hrvatska, UNHCR, Društvo za psihološku pomoć, DPP, Rehabilitacijski centar za stres i traumu Zagreb, RCT Zagreb, Hrvatski pravni centar, HPC, Međunarodna organizacija za migracije, IOM, Liječnici svijeta Belgija, MdM, Centar za nestalu i zlostavljanu djecu Osijek, Croatian Baptist Aid, CBA ,Centar za edukaciju, savjetovanje i istraživanje, CESI ,Živi atelje DK, Status M , Institut za razvoj i međunarodne odnose, IRMOAutonomni kulturni centar ATTACK!, Centar za kulturu dijaloga, CKD, Borders: none, Zelena akcija, Udruga RODA, Zagreb Pride, Centar za seksualna prava – Ženska soba, Centar za mir, nenasilje i ljudska prava – Osijek, Udruga Afro Badinya i Projekt građanskih prava Sisak, PGP Sisak.

Važno je istaknuti da je transparentnost politika i praksi te otvorena, dvosmjerna komunikacija između institucija, građana i civilnog društva, ključna za uspjeh integracije i prevenciju predrasuda i diskriminacije.

PGP Sisak je svojim komentarima pružio doprinos na izradi Akcijskog plana za integraciju 2020-2022 koji je u tijeku izrade;  te sudjeluje u procesu javnog savjetovanja o integraciji i uključivanju migranata i osoba migrantskog porijekla  kojeg je otvorila Europska komisija, unutar Koordinacije za integraciju kao aktivni član.

Back to top button