Pravila privatnosti i zaštita podataka

Tko smo mi

Projekt građanskih prava Sisak (PGP Sisak) je nevladina, nepolitička, neprofitabilna, humanitarna organizacija.

Adresa naše web-stranice je: https://crpsisak.hr.

Komentari

Kada posjetitelji napišu komentar na web-stranici mi prikupljamo podatke prikazane u formi komentara, i također IP adresu posjetitelja kao i string korisničkog agenta preglednika kako lakše detektirali spam.

Moguće je da je anonimiziran string kreiran iz vaše adrese e-pošte (koji se također zove hash) dostavljen Gravatar servisu kako bismo provjerili koristite li ga. Pravila privatnosti Gravatar servisa dostupna su ovdje: https://automattic.com/privacy/. Nakon odobrenja vašeg komentara, vaša profilna slika je javno vidljiva u kontekstu vašeg komentara.

Medij

Ako prenesete sliku na web-stranicu, trebali biste izbjegavati prijenos slika koje imaju ugrađene podatke o lokaciji (EXIF GPS). Posjetitelji web-stranice mogu ih preuzeti i izdvojiti bilo koje podatke o lokaciji iz slika s web-stranice.

Kolačići

Kako bismo Korisnicima učinili naš web portal učinili lakšim i ugodnijim za korištenje, koristimo kolačiće (eng. Cookies). Kolačići su mali dijelovi podataka (elektronski zapisi) koji nam omogućuju usporedbu novih i prošlih posjetitelja, olakšavaju nam način korištenja našeg portala od strane posjetitelja i omogućavaju nam da iskustvo korisnika učinimo još ugodnijim i učinkovitijim u budućnosti.

 Kolačićima se ne obrađuju niti se pohranjuju ikakvi osobni ili identifikacijski podatci korisnika koji su uneseni ili korišteni za potrebe web portala „crpsisak.hr“ niti bilo koje druge web stranice koju posjeti Korisnik.

 Prilikom prvog korištenja web portala „crpsisak.hr“ obavijestit ćemo korisnika o korištenju kolačića te tražiti njegov pristanak za njihovo korištenje i pohranu.

 Kolačići koji omogućavaju stabilnost i funkcionalnost web portala obavještavaju nas o mogućim pogreškama u sustavu web portala, poteškoćama i usmjereni su isključivo na poboljšanje rada web portala.

 Ističemo da će onemogućavanjem kolačića Korisnici će i dalje moći koristiti internetske stranice no neće moći koristiti sve usluge i funkcionalnosti koje im one mogu pružiti, s obzirom da su neki kolačići nužni kako bi Korisnik mogao uopće koristiti web sadržaj.

 Ako je Korisnik putem obavijesti web portala „crpsisak.hr“ prihvatio korištenje kolačića i naknadno se predomislio, promjenom postavki web preglednika Vašeg računala brišu svi dosad prikupljeni kolačići (svih) internetskih stranica, uključujući i web portala „crpsisak.hr“.

Kolačići poput opcije omogućavanja web portalu da zapamti Korisnikove odabire (poput korisničkog imena i lozinke) također su anonimni i ne mogu pratiti druge aktivnosti Korisnika poput pregledavanja drugih internetskih stranica i sl. Također, njihovo prihvaćanje nije neophodno za pravilno funkcioniranje web portala i mobilne aplikacije. 

 Više o mogućnosti isključivanja pohrane i brisanju kolačića za različite web preglednike i uređaje možete pronaći na sljedećim linkovima:

http://www.allaboutcookies.org

http://www.youronlinechoices.eu

Ugrađeni sadržaj s drugih web-stranica

Članci na ovoj web-stranici mogu sadržavati ugrađeni sadržaj (npr. video, slike, članke, itd.). Ugrađeni sadržaj sa drugih web-stranica ponaša se istovjetno kao da je posjetitelj posjetio tu drugu web-stranicu.

Ove web-stranice možda prikupljaju podatke o vama, koriste kolačiće, imaju ugrađeno dodatno praćenje od trećih strana, i nadgledaju vašu interakciju s tim ugrađenim sadržajem, uključujući praćenje vaše interakcije s ugrađenim sadržajem ako imate račun i prijavljeni ste na web-stranici.

Analitike

PGP Sisak prati statističku posjećenost web portala “crpsisak.hr” radi prikupljanja podataka o uspješnosti portala koristeći se pritom uslugom „Google Analytics“ od Google Inc. kao pružatelja usluge. Podaci prikupljeni putem servisa „Google Analytics“ statističkog su prikaza, anonimni i ograničeni su samo na: broj posjetitelja navedenih servisa, identifikacija preglednika i ključnih riječi koje vode do mjesta, otkrivanje poteškoća prilikom navigacije i utvrđivanje onih podataka koji najviše ili najmanje zanimaju naše Korisnike.

S kime dijelimo vaše podatke

Ako zatražite ponovno postavljanje lozinke, vaša IP adresa bit će uključena u poruku e-pošte za ponovno postavljanje.

Koliko dugo čuvamo vaše podatke

Ako napišete komentar, komentar i njegovi meta podaci su sačuvani zauvijek. To je zato da možemo automatski prepoznati i odobriti buduće komentare, umjesto da ih držimo na čekanju za odobrenje.

Za korisnike koji se registriraju na našoj web-stranici (ako ih ima), mi također pohranjujemo osobne podatke koje navedu u njihovim korisničkim profilima, Svi korisnici mogu vidjeti, urediti, ili obrisati svoje osobne podatke u bilo koje vrijeme ( osim što ne mogu promijeniti svoje korisničko ime). Administratori web-stranice također mogu vidjeti i urediti te informacije.

Koja prava imate nad svojim podacima

Ako imate račun na ovoj web-stranici, ili ste pisali komentare, možete zatražiti primanje izvozne datoteke osobnih podataka koje imamo o vama, uključujući sve podatke koje ste nam dostavili. Također možete zatražiti brisanje svih osobnih podataka koje imamo o vama. Ovo ne uključuje bilo koje podatke koje smo obavezni držati za administrativne, pravne ili sigurnosne namjene.

Kako bi dobili odgovarajuće informacije, možete nas kontaktirati putem e-maila, pismeno ili putem faxa. Naše kontakt informacije možete pronaći ovdje .

Kamo se šalju vaši podaci

Komentari posjetitelja mogu se provjeriti putem automatske usluge za otkrivanje neželjene pošte.

Back to top button