IPA INFO 2012

Edukacijska radionica „Od mlijeka do sira“, Srednja škola Petrinja

Dana 10.6.2014., u sklopu projekta „Europa na mom imanju“ financiranog od strane Europske unije, kroz program IPA INFO 2012, uz sufinanciranje Vlade RH, Ureda za udruge, i Ministarstva poljoprivrede RH u Srednjoj školi Petrinja, Projekt građanskih prava organizirao je edukacijsku radionicu na temu proizvodnje mlijeka i mliječnih proizvoda za učenike veterinarskog smjera. Kako je osnovni cilj projekta informirati ruralno stanovništvo Sisačko-moslavačke županije, a u cilju osnaživanja seoskih imanja, i ovom, dodatnom radionicom smo nastojali izravno doprijeti do mladih koji se školuju za veterinare te će dio njih svoju buduću profesiju svakako obavljati na ruralnom području Banovine. Dodatno smo ih željeli educirati o zakonskoj regulativi koja se odnosi na proizvodnju mlijeka i mliječnih proizvoda, te im dati primjere dobre prakse iz drugih država, članica EU.

Radionica je, nakon pozdrava i uvodnih riječi, temeljena na predavanju uz prezentaciju „Od mlijeka do sira“ Rodoljuba Džakule iz OPG-a „Džakula“ iz Sjeverovca kraj Sunje u kojoj su navedene odredbe iz zakonske regulative ali i dobri primjeri iz prakse.

Radionica je završila kratkom prezentacijom rada udruge PGP Sisak te pozivom mladima da, obavljajući svoju buduću profesiju veterinara, doprinesu razvoju Petrinjskog kraja te da isto pokušaju učiniti i kroz aktivno angažiranje u udrugama civilnog društva koje su aktivne u okolici. PGP Sisak je istom prilikom školskoj knjižnici uručio EU info materijal i brošure  koje je tiskao u okviru ovog projekta.

Slične objave

Back to top button