IPA INFO 2012Vijesti

Prezentacija publikacije i brošura u okviru projekta „Europa na mom imanju“

Dana 28.06.2014. godine u Sisku, PGP Sisak je organizirao prezentaciju publikacije „Europa na mom imanju“ te brošura „Rakija“, „Tradicijsko kolinje ili svinjokolja“, „Mlijeko, sir i vrhnje“ i „Med i šumski plodovi“.  Svi navedeni materijali napisani su i tiskani u okviru projekta „Europa na mom imanju“ koji je financiran od strane Europske unije, kroz program IPA INFO 2012, te sufinanciran od Ureda za udruge Vlade RH i Ministarstva poljoprivrede RH.

Prezentacija je održana u subotu u popodnevnim satima na sisačkoj Šetnici uz Kupu, omiljenom okupljalištu građana Siska, a koja se nalazi nasuprot ureda PGP-a. Lokacija i vrijeme je odabrano radi velikog broja građana koji se u to vrijeme šeću i provode slobodno vrijeme te je upravo ta lokacija ocijenjena kao najbolja za brzo informiranje velikog broja građana.

U sklopu događanja, za oko 30 sudionika na prezentaciji (poljoprivredni eksperti, predstavnici OPG-a, zadruga i sl.) organizirali smo domjenak u restoranu Mali kaptol, na Šetnici. Svi sudionici su dobili i određen broj primjeraka publikacije i informativno-edukativnih brošura, kako bi iste dalje distribuirali svojim suradnicima i tako doprinijeli informiranju građana, a što je i glavni cilj projekta. Prezentacija publikacije je privukla velik interes građana, jer govori o poljoprivredi i ruralnom razvoju s pozicije stanovnika ruralnog područja Sisačko-moslavačke županije. Cijelo vrijeme događanja, promotivni štand PGP-a je bio postavljen na Šetnici na kojem su građani mogli dobiti sve informacije o projektu „Europa na mom imanju“, svoj primjerak publikacije te ostale promotivne materijale, kao i setove alata. Tako je, kroz izravnu interakciju s građanima podijeljeno preko 300 publikacija, po 100 primjeraka svih vrsta brošura o tradicionalnoj proizvodnji i 30 setova lopata i grablji.

Interes građana za projekt je bio velik te će se mnogi od njih obratiti u ured PGP-a za daljnje informacije.

Slične objave

Back to top button
Anketa

Kad biste bili diskriminirani, biste li prijavili diskriminaciju?

Loading ... Loading ...

Smatrate li da je besplatna pravna pomoć potrebna građanima?

Loading ... Loading ...