IPA INFO 2012Vijesti

Prezentacija publikacije i brošura u okviru projekta „Europa na mom imanju“

Dana 28.06.2014. godine u Sisku, PGP Sisak je organizirao prezentaciju publikacije „Europa na mom imanju“ te brošura „Rakija“, „Tradicijsko kolinje ili svinjokolja“, „Mlijeko, sir i vrhnje“ i „Med i šumski plodovi“.  Svi navedeni materijali napisani su i tiskani u okviru projekta „Europa na mom imanju“ koji je financiran od strane Europske unije, kroz program IPA INFO 2012, te sufinanciran od Ureda za udruge Vlade RH i Ministarstva poljoprivrede RH.

Prezentacija je održana u subotu u popodnevnim satima na sisačkoj Šetnici uz Kupu, omiljenom okupljalištu građana Siska, a koja se nalazi nasuprot ureda PGP-a. Lokacija i vrijeme je odabrano radi velikog broja građana koji se u to vrijeme šeću i provode slobodno vrijeme te je upravo ta lokacija ocijenjena kao najbolja za brzo informiranje velikog broja građana.

U sklopu događanja, za oko 30 sudionika na prezentaciji (poljoprivredni eksperti, predstavnici OPG-a, zadruga i sl.) organizirali smo domjenak u restoranu Mali kaptol, na Šetnici. Svi sudionici su dobili i određen broj primjeraka publikacije i informativno-edukativnih brošura, kako bi iste dalje distribuirali svojim suradnicima i tako doprinijeli informiranju građana, a što je i glavni cilj projekta. Prezentacija publikacije je privukla velik interes građana, jer govori o poljoprivredi i ruralnom razvoju s pozicije stanovnika ruralnog područja Sisačko-moslavačke županije. Cijelo vrijeme događanja, promotivni štand PGP-a je bio postavljen na Šetnici na kojem su građani mogli dobiti sve informacije o projektu „Europa na mom imanju“, svoj primjerak publikacije te ostale promotivne materijale, kao i setove alata. Tako je, kroz izravnu interakciju s građanima podijeljeno preko 300 publikacija, po 100 primjeraka svih vrsta brošura o tradicionalnoj proizvodnji i 30 setova lopata i grablji.

Interes građana za projekt je bio velik te će se mnogi od njih obratiti u ured PGP-a za daljnje informacije.

Slične objave

Back to top button