IPA INFO 2012Vijesti

Posjeta PGP-a Sisak selu “Paukova”

Dana 05.04.2014., PGP Sisak je posjetio selo Paukova  smješteno u Općini Sunja.Već smo Vas upoznali s aktivnostima projekta “Europa na mom imanju” financiranog od strane Europske unije kroz program IPAINFO 2012 od kojih je svakako jedna od najzanimljivijih posjete seoskim domaćinstvima “od vrata – do vrata” kroz koje PGP nastoji informirati ruralno stanovništvo Sisačko-moslavačke županije.Posjeta mjestu Paukova upravo je bila takvog karaktera.

Mjesto Paukova trenutno broji 16 trajno naseljenih domaćinstava iako je kuća u selu dakako puno više. Stanovništvo, većinom srednje i starije životne dobi, slabo je povezano s ostatkom Županije, a samim tim ograničeni su i u pristupu većini informacija. Upravo radi toga, odabrali smo mjesto Paukova za našu terensku posjetu kako bismo stanovnike koji nisu u mogućnosti doći na savjetovanje u Sisak ili neke od naših područnih ureda, informirali o novim propisima koji utječu na proizvodnju autohtonih proizvoda karakterističnih za seoska domaćinstva Sisačko-moslavačke županije.

Kroz ovu posjetu PGP je izravno informirao 13 domaćinstava, pritom im podijelivši promotivne materijale i setove alata.

Osim djelatnika PGP-a, ovoj posjeti nazočili su i kolege sa Student TV-a, s Fakulteta političkih znanosti u Zagrebu, koji su snimali prilog o našoj posjeti, a u sklopu projekta, također financiranog od strane Europske unije. Po završetku montaže, televizijski prilog će biti postavljen i na našim Internet stranicama.

Projekt građanskih prava Sisak – Europa na mom imanju from TV Student FPZG on Vimeo.

Slične objave

Back to top button