IPA INFO 2012Vijesti

Posjeta PGP-a Sisak selu “Paukova”

Dana 05.04.2014., PGP Sisak je posjetio selo Paukova  smješteno u Općini Sunja.Već smo Vas upoznali s aktivnostima projekta “Europa na mom imanju” financiranog od strane Europske unije kroz program IPAINFO 2012 od kojih je svakako jedna od najzanimljivijih posjete seoskim domaćinstvima “od vrata – do vrata” kroz koje PGP nastoji informirati ruralno stanovništvo Sisačko-moslavačke županije.Posjeta mjestu Paukova upravo je bila takvog karaktera.

Mjesto Paukova trenutno broji 16 trajno naseljenih domaćinstava iako je kuća u selu dakako puno više. Stanovništvo, većinom srednje i starije životne dobi, slabo je povezano s ostatkom Županije, a samim tim ograničeni su i u pristupu većini informacija. Upravo radi toga, odabrali smo mjesto Paukova za našu terensku posjetu kako bismo stanovnike koji nisu u mogućnosti doći na savjetovanje u Sisak ili neke od naših područnih ureda, informirali o novim propisima koji utječu na proizvodnju autohtonih proizvoda karakterističnih za seoska domaćinstva Sisačko-moslavačke županije.

Kroz ovu posjetu PGP je izravno informirao 13 domaćinstava, pritom im podijelivši promotivne materijale i setove alata.

Osim djelatnika PGP-a, ovoj posjeti nazočili su i kolege sa Student TV-a, s Fakulteta političkih znanosti u Zagrebu, koji su snimali prilog o našoj posjeti, a u sklopu projekta, također financiranog od strane Europske unije. Po završetku montaže, televizijski prilog će biti postavljen i na našim Internet stranicama.

Projekt građanskih prava Sisak – Europa na mom imanju from TV Student FPZG on Vimeo.

Slične objave

Back to top button
Anketa

Kad biste bili diskriminirani, biste li prijavili diskriminaciju?

Loading ... Loading ...

Smatrate li da je besplatna pravna pomoć potrebna građanima?

Loading ... Loading ...