Vijesti

Sastanak neformalne antidiskriminacijske mreže

Dana 05.02.2015.g. PGP Sisak sudjelovao je na sastanku Neformalne antidiskriminacijske mreže koji se održao u Zagrebu. Organizator sastanka je bio Centar za mirovne studije a sastanku su, pored PGP-a, sudjelovali predstavnici Homo Pula, SSUH, Ureda pučke pravobraniteljice, SDF-a i Cenzure Plus.

Na istom je raspravljeno o gorućim problemima s kojima se susreću organizacije civilnog društva, posebice slučajevi diskriminacije, stambenog zbrinjavanja, problemi s kojima se susreću pripadnici nacionalnih manjina. Problemi se razliku od regije do regije. Tako je Cenzura plus istaknula problem govora mržnje u lokalnim medijima kao i problem nasilja nad ženama.

SSUH istaknuo je kao posebno problematično područje zapošljavanje mladih žena u trgovinama gdje je diskriminacija posebno izražena. PGP Sisak istaknuo je kao veliki problem neriješene predmete stambenog zbrinjavanja, probleme s kojima se susreću pripadnici romske nacionalne manjine te besplatnu pravnu pomoć.

Zaključak prisutnih bio je da je potrebno nastaviti informirati i osvještavati stanovništvo o diskriminaciji i borbi protiv iste te nastaviti suradnju među organizacijama civilnog društva i ostalih dionika. Centar za mirovine studije najavio je da će u narednom periodu provoditi edukacije za odvjetnike i pravnike iz organizacija civilnog društva.

Slične objave

Back to top button