IPA INFO 2012Vijesti

Druga radionica na temu proizvodnje rakije

Dana 11.11.2013., u sklopu projekta „Europa na mom imanju“ financiranog od strane Europske unije, kroz program IPA INFO 2012, u prostorijama Doma Kulture u Dvoru, Projekt građanskih prava organizirao je drugu edukativnu radionicu na temu proizvodnje rakije.

Iako je projektom planirana samo jedna radionica o proizvodnji rakije koja se 16.10.2013. održala u Centru za šljivu i kesten u Donjoj Bačugi, velik interes ruralnog stanovništva potaknuo nas je na održavanje još jedne takve radionice. Unatoč iznimno lošem vremenu u Domu kulture okupilo se više od trideset sudionika koji su aktivno sudjelovali u radionici. Nova legislativa koja se primjenjuje od 01.07.2013., te koja izravno utječe na proizvođače rakije, potaknula je sudionike na žustru raspravu tijekom i nakon izlaganja vanjskog suradnika na projektu, Alana Đozića, koji je kroz prezentaciju „Sve što niste znali o rakiji, a niste se usudili pitati“,  na izravnim primjerima educirao okupljene o njihovim pravima i obvezama u procesu proizvodnje, skladištenja i prodaje rakije.

Nakon dvije održane radionice na kojima smo imali priliku izravnim kontaktom s ruralnim stanovništvom naše županije saznati njihove probleme, možemo donijeti zaključak kako je upravo taj izravni kontakt te informiranje građana, od strane vlasti izostao, a što je dovelo do opasnosti od gašenja proizvodnje rakije na seoskim imanjima naše županije.

Kroz daljnje aktivnost na projektu i održavanje još četiri edukativne radionice, PGP Sisak će izravno informirati ruralno stanovništvo naše Županije, a kako bismo iste educirali o propisima koji utječu na proizvodnju rakije, sira i vrhnja te mesa i mesnih prerađevina.

Slične objave

Back to top button
Anketa

Kad biste bili diskriminirani, biste li prijavili diskriminaciju?

Loading ... Loading ...

Smatrate li da je besplatna pravna pomoć potrebna građanima?

Loading ... Loading ...