Vijesti

Poziv i najava lokalne intervencije u Sisačko-moslavačkoj županiji

 

Projekt građanskih prava Sisak (PGP Sisak) od 1.1.2021.g. zajedno s nositeljem projekta Inicijativom mladih za ljudska prava i partnerima provodi projekt pod nazivom 4O: Otkrivanje, osvještavanje, osnaživanje i organizacija za ljudska prava. http://yihr.hr/hr/4o-otkrivanje/

U sklopu projekta PGP Sisak će dana 18.12.2021., u subotu, s početkom u 10:00 sati na lokaciji Silax (Ul. Braće Kavurić 4, 44000 Sisak) održati drugu lokalnu intervenciju u Sisačko-moslavačkoj županiji pod nazivom „Božićni turnir 4O“. Radi se o turniru u malom nogometu koji ima za cilj smanjenje govora mržnje na sportskim terenima kroz moto „Sportom protiv govora mržnje“ koji će sudionici nositi na dresovima i koji je glavna tema turnira. Ovakav tip aktivnosti – mali nogomet povezat će ljude na fizičkoj i emocionalnoj razini, pogotovo u ovo vrijeme izazvano posljedicama potresa, Covid-19 i govora mržnje u Sisačko-moslavačkoj županiji. U glavnom dijelu intervencije odigrat će se turnir s 4 ekipe gdje će uz igranje utakmica sudionici biti upoznati s važnošću smanjenja govora mržnje u današnjem društvu i svakodnevnom životu. U sklopu intervencije građani će imati priliku za razmjenu iskustava i primjera govora mržnje te ukazivanje na probleme u lokalnoj zajednici s ciljem kreiranja trajnog doprinosa za lokalnu zajednicu.

U provođenju ove intervencije sudjelovat će i vanjski suradnik diplomirani kineziolog Mladen Jelisavac koji će biti zadužen za provedbu ove aktivnosti.

Prijave traju do četvrtka, 16.12.2021., putem obrasca https://forms.gle/jhyzrmZux1dJkh1c8 ili se možete prijaviti putem službene adrese elektroničke pošte pgp-sisak@crpsisak.hr.

Napominjemo da smo za sudjelovanje u intervenciji ograničili broj sudionika i ekipa iz razloga epidemioloških mjera kao i vremenskog ograničenja.

 

„Lokalna intervencija dio je projekta 4O: Otkrivanje, osvještavanje, osnaživanje i organizacija za ljudska prava čija je ukupna vrijednost 170.147 € od čega je 149.922,00 € osigurano kroz financijske podrške Islanda, Lihtenštajna i Norveške u okviru Europskog gospodarskog prostora i Norveških grantova.“

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Slične objave

Back to top button