Vijesti

Poziv i najava lokalne intervencije u Sisačko-moslavačkoj županiji

 

Projekt građanskih prava Sisak (PGP Sisak) od 1.1.2021.g. zajedno s nositeljem projekta Inicijativom mladih za ljudska prava i partnerima provodi projekt pod nazivom 4O: Otkrivanje, osvještavanje, osnaživanje i organizacija za ljudska prava. http://yihr.hr/hr/4o-otkrivanje/

U sklopu projekta PGP Sisak će dana 18.12.2021., u subotu, s početkom u 10:00 sati na lokaciji Silax (Ul. Braće Kavurić 4, 44000 Sisak) održati drugu lokalnu intervenciju u Sisačko-moslavačkoj županiji pod nazivom „Božićni turnir 4O“. Radi se o turniru u malom nogometu koji ima za cilj smanjenje govora mržnje na sportskim terenima kroz moto „Sportom protiv govora mržnje“ koji će sudionici nositi na dresovima i koji je glavna tema turnira. Ovakav tip aktivnosti – mali nogomet povezat će ljude na fizičkoj i emocionalnoj razini, pogotovo u ovo vrijeme izazvano posljedicama potresa, Covid-19 i govora mržnje u Sisačko-moslavačkoj županiji. U glavnom dijelu intervencije odigrat će se turnir s 4 ekipe gdje će uz igranje utakmica sudionici biti upoznati s važnošću smanjenja govora mržnje u današnjem društvu i svakodnevnom životu. U sklopu intervencije građani će imati priliku za razmjenu iskustava i primjera govora mržnje te ukazivanje na probleme u lokalnoj zajednici s ciljem kreiranja trajnog doprinosa za lokalnu zajednicu.

U provođenju ove intervencije sudjelovat će i vanjski suradnik diplomirani kineziolog Mladen Jelisavac koji će biti zadužen za provedbu ove aktivnosti.

Prijave traju do četvrtka, 16.12.2021., putem obrasca https://forms.gle/jhyzrmZux1dJkh1c8 ili se možete prijaviti putem službene adrese elektroničke pošte pgp-sisak@crpsisak.hr.

Napominjemo da smo za sudjelovanje u intervenciji ograničili broj sudionika i ekipa iz razloga epidemioloških mjera kao i vremenskog ograničenja.

 

„Lokalna intervencija dio je projekta 4O: Otkrivanje, osvještavanje, osnaživanje i organizacija za ljudska prava čija je ukupna vrijednost 170.147 € od čega je 149.922,00 € osigurano kroz financijske podrške Islanda, Lihtenštajna i Norveške u okviru Europskog gospodarskog prostora i Norveških grantova.“

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Slične objave

Back to top button
Anketa

Kad biste bili diskriminirani, biste li prijavili diskriminaciju?

Loading ... Loading ...

Smatrate li da je besplatna pravna pomoć potrebna građanima?

Loading ... Loading ...