Vijesti

Pučka pravobraniteljica u Sisačko-moslavačkoj županiji

Pučka pravobraniteljica Lora Vidović sa suradnicima posjetila je našu županiju te primala građane u Sisku, Dvoru, Glini i Hrvatskoj Kostajnici.

Cilj posjete je bio dobiti uvid s terena koji su to specifični izazovi s kojima se građani određenih područja svakodnevno susreću, ali i približiti instituciju pučkog pravobranitelja što većem broju ljudi. Briga o najosjetljivijim skupinama, dostupnost komunalnih usluga i javnog prijevoza, položaj civilnog društva te integracija Roma u zajednicu, samo su neke od tema o kojima se razgovaralo.

Sastanak Pučke pravobraniteljice sa udrugama civilnog društva i predstavnicima vijeća nacionalnih manjina u SMŽ održan je u uredu PGP-a u Sisku. Grad Sisak je istaknut kao pozitivan primjer socijalno osjetljive i odgovorne zajednice koja vodi brigu o svim društvenim skupinama. Međutim, udruge i vijeća istakli su brojne probleme kako civilnog društva tako i socijalno ugroženih građana.

Obzirom da PGP Sisak od 2012. godine surađuje s uredom pučkog pravobranitelja, dogovoreno je da će se suradnja nastaviti, kako na pojedinačnim predmetima građana tako i po pitanjima civilnog društva u RH.

Slične objave

Back to top button