Vijesti

Dan Općine Gvozd

Uz nazočnost brojnih uzvanika dana 05.listopada 2018.g. održana je svečana sjednica povodom dana Općine Gvozd.

PGP Sisak je svojim prisustvom uveličao taj događaj.

Načelnik Milan Vrga istaknuo je kako se nada demografskom i ekonomskom oporavku Općine kroz razne projekte koji su pokrenuti te je kazao: “Proteklih godinu dana posvetio sam infrastrukturnim projektima i nerazvrstanim cestama, što je vrlo važno za ostanak ali i povratak stanovništva. Ovih dana počinje asfaltiranje 5 dionica nerazvrstanih cesta. Kako svi pričamo o obnovi demografske slike tako je i Općina Gvozd uložila u obnovu vrtića 200 tisuća kuna. Općina, također sudjeluje sa 100 tisuća kuna u energetskoj obnovi osnovne škole u Gvozdu.”

Između ostalog načelnik Vrga kazao je kako Općina inače obuhvaća veliko područje, slabo je naseljena, a u njoj živi većinom staračko stanovništvo koje se najvećim dijelom bavi poljoprivredom i stočarstvom. 

Predsjednica Županijske skupštine Sisačko-moslavačke županije Ivanka Roksandić rekla je kako jedan od većih projekata na ovom području je u suradnji sa Sisačko-moslavačkom županijom, a to je škola u Gvozdu. Pošto je Županija osnivač, iz tog razloga i brine o poboljšanju uvjeta rada za učitelje, ali I da zadovolji potrebe učenika.

Da su međuetnički i politički odnosi na području općine Gvozd već duže vrijeme dobri, istaknula je ovom prigodom saborska zastupnica Željka Josić.

Nakon službenog dijela sjednice uzvanici su pristupili zajedničkom druženju.

Slične objave

Back to top button