IPA INFO 2012

Europa na mom imanju – posjete poljoprivrednicima na Baniji

Posjete „Od vrata do vrata“ su dio aktivnosti projekta „Europe in my farm – Europa na mom imanju“ financiranog od strane Europske unije kroz program IPAINFO 2012 uz sufinanciranje Vlade Republike Hrvatske putem Ureda za udruge,  u sklopu kojeg PGP posjećuje 500 domaćinstava, te individualnim pristupom informira i educira ruralno stanovništvo o standardima poljoprivredne proizvodnje u EU. Tijekom ožujka 2014. posjetili smo poljoprivredne proizvođače u selima Blatuša, Šljivovac, Pješčanica, Katinovac, Lovska, Bair i Rajić koja se nalaze u okolici Vrginmosta, Topuskog i Novske.

U terenskoj posjeti pomogli su nam suradnici iz udruge Centar za ruralne inicijative iz Klinca kraj Petrinje te smo u nekoliko dana posjetili dvadesetak domaćinstava na banijskim selima i upoznali ih s provedenim aktivnostima u okviru projekta ali i o aktivnostima koje planiramo provesti tijekom proljeća 2014. U pripremi su edukacije o proizvodnji sira i vrhnja u skladu s trenutno važećim propisima te edukacije o drugim standardima i fondovima EU za poljoprivredu i ruralni razvoj.

U razgovoru s mještanima saznali smo kako su u se seljaci već upoznali s nekim propisima koji reguliraju pečenje rakije i proizvodnju suhomesnatih proizvoda te svinjokolju. Tom prilikom seljacima je podijeljen alat s logom Europske unije te promotivni materijal, a poljoprivrednici su pohvalili ovakve posjete i izrazili spremnost i želju da ostanu u kontaktu s nositeljima ovih aktivnosti kako bi se pravovremeno informirali, savjetovali i educirali.

Slične objave

Back to top button
Anketa

Kad biste bili diskriminirani, biste li prijavili diskriminaciju?

Loading ... Loading ...

Smatrate li da je besplatna pravna pomoć potrebna građanima?

Loading ... Loading ...