Vijesti

Europska godina građana 2013.

PGP Sisak je 6. svibnja 2013. godine u Sisku u Gradskoj vijećnici sudjelovao u raspravi i radionici „Sudjelovanje građana u procesima odlučivanja“ povodom obilježavanja Europske godine građana 2013. Događaj je organizirao Ured Vlade Republike Hrvatske za udruge.
Pored Ureda za udruge Vlade RH, ravnatelja Igora Vidačaka, te Hrvatske alijanse Europske godine građana 2013., Paule Raužan, u raspravi su sudjelovali predstavnici Grada Siska, Grada Duga Resa, Udruga slijepih Grada Siska i dijela SMŽ, LAG Vallis Colapis Ozalj, Milan Medić i PGP Sisak, Milana Kreća.
Svrha održavanja rasprave je poticati građane na kontinuirano uključivanje i aktivno sudjelovanje u procesima donošenja odluka na lokalnoj, nacionalnoj i europskoj razini te identificirati postojeće probleme na lokalnoj i nacionalnoj razini.
Sisak je dobar primjer jer u njemu postoji iskustvo u uspostavi struktura za dijalog i strategije za suradnju, s obzirom da postoji povelja o suradnji grada i udruga, kao i Savjet za razvoj civilnog društva. No, u praksi to ne funkcionira. Na raspravi je također istaknuto da treba raditi na izgradnji kapaciteta građana i udruga civilnog društva, jer su isti na niskoj razini.

Slične objave

Back to top button