Stambeno zbrinjavanjeVijesti

Održana radionica “Stambeno zbrinjavanje” na područjima od posebne državne skrbi

Dana 30.09.2013.g. održana je radionica u suradnji “Centra za civilne inicijative” i “Projekta građanskih prava” Sisak, Područnog ureda u Vrginmostu, na temu ”Stambeno zbrinjavanje na PPDS-i”.

Ista je održana s početkom  u 11:00 h, u prostorijama Ureda “CCI” Vrginmost. Radionica je organizirana u sklopu  Europskog projekta CCI “U potrazi za demokracijom” s ciljem dobre i uspješne suradnje nevladnih udruga kako na terenu tako i izvan njega.

Zbog velikog interesa stanovništva tog kraja, odaziv je bio više nego odličan. Ista je brojala  više od 15 sudionika. Voditelji predmetne radionice bile su: pravna savjetnica CCI Kljaić Danica i pravna savjetnica “PGP-a” Žmukić Danijela.

U prvom dijelu radionice pravna savjetnica “CCI” D.K. upoznala je sudionike sa bitnim Izmjenama i dopunama ZPPDS koje su stupile na snagu 01.05.2013.g., objavljene u (NN 51/13), o samom postupku podnošenja zahtjeva za STZB, te rokovima i načinu formiranja Lista prioriteta za tekuću godinu.

Pravna savjetnica PGP-a D.Ž. upoznala je sudionike oko same promjene središnjeg tijela nadležnog za rješavanje stambene problematike – Državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje, osvnivanju Županijskih ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje,  te   njihovim  nadležnostima, otkupnim cijenama stanova na PPDS-u, u skladu s Uredbom o uvjetima za kupnju obiteljske kuće ili stana u državnom vlasništvu na područjima posebne državne skrbi (NN 19/11, 56/11 i 3/13), te inim.

U drugom dijelu radionice vođena je rasprava, sudionici su postavljali pitanja u vezi konkretnih slučajeva, te  ukazali na vidljivost što većeg broja nepravilnosti u samom načinu i postupanju pri stambenom zbrinjavanju.

Zaključno, dogovorena je pomoć dionicima radionice kao i ostalim podnositeljima zahtjeva za stambenog zbrinjavanje, oko ulaganja pritužbe Pučkom pravobranitelju, njihovim upoznavanjem s nepravilnostima i diskriminacijom prilikom dodjela stanova i obiteljskih kuća u državnom vlasništvu, s posebnim naglaskom na pomoć podnositeljima/korisnicima koji se bore s podužim čekanjem pri isporuci osnovnog građevinskog materijala.

Slične objave

Back to top button
Anketa

Kad biste bili diskriminirani, biste li prijavili diskriminaciju?

Loading ... Loading ...

Smatrate li da je besplatna pravna pomoć potrebna građanima?

Loading ... Loading ...