Vijesti

Poziv na radionicu u Sisačko-moslavačkoj županiji

Projekt građanskih prava Sisak (PGP Sisak) od 1.1.2021.g. zajedno s nositeljem projekta Inicijativom mladih za ljudska prava i partnerima provodi projekt pod nazivom 4O: Otkrivanje, osvještavanje, osnaživanje i organizacija za ljudska prava. http://yihr.hr/hr/4o-otkrivanje/

 

U sklopu projekta, PGP Sisak će dana 26.11.2021., u petak, s početkom u 13:00 sati na lokaciji Centra za integraciju stranaca u Sisku (Ante Starčevića 13, prostor Hrvatske obrtničke komore, Sisak) održati radionicu u Sisačko-moslavačkoj županiji pod nazivom „Govor mržnje na sportskim terenima“. U glavnom dijelu radionice sudionici će biti upoznati s važnošću smanjenja govora mržnje u današnjem društvu i svakodnevnom životu. U sklopu radionice građani će biti upoznati sa svim aspektima govora mržnje, zakonodavnim okvirom te primjerima iz prakse.

 

Radionica u Sisačko-moslavačkoj županiji će biti prilika za razmjenu iskustava i primjera govora mržnje (posebno na sportskim terenima), ukazivanja problema u lokalnoj zajednici, iskazivanja interesa i potreba kao i suradnja svih relevantnih dionika koji se bave važnošću sprječavanja govora mržnje i zaštitom ljudskih prava te pružanja podrške u lokalnoj zajednici s ciljem kreiranja trajnog doprinosa za lokalnu zajednicu.

 

Molimo vas da nam do četvrtka, 25.11.2021., javite namjeru sudjelovanja na radionici putem službene adrese elektroničke pošte pgp-sisak@crpsisak.hr.

Napominjemo da smo za ulazak u prostorije HOK-a dužni poštivati mjere Stožera civilne zaštite-EU digitalne COVID potvrde ili drugi odgovarajući dokaz o cijepljenju, preboljenju ili testiranju, koji je izričito propisan Odlukom Stožera.

 

„Radionica je dio projekta 4O: Otkrivanje, osvještavanje, osnaživanje i organizacija za ljudska prava čija je ukupna vrijednost 170.147 € od čega je 149.922,00 € osigurano kroz financijske podrške Islanda, Lihtenštajna i Norveške u okviru Europskog gospodarskog prostora i Norveških grantova.“

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Slične objave

Back to top button
Anketa

Kad biste bili diskriminirani, biste li prijavili diskriminaciju?

Loading ... Loading ...

Smatrate li da je besplatna pravna pomoć potrebna građanima?

Loading ... Loading ...