Vijesti

Poziv na radionicu u Sisačko-moslavačkoj županiji

Projekt građanskih prava Sisak (PGP Sisak) od 1.1.2021.g. zajedno s nositeljem projekta Inicijativom mladih za ljudska prava i partnerima provodi projekt pod nazivom 4O: Otkrivanje, osvještavanje, osnaživanje i organizacija za ljudska prava. http://yihr.hr/hr/4o-otkrivanje/

 

U sklopu projekta, PGP Sisak će dana 26.11.2021., u petak, s početkom u 13:00 sati na lokaciji Centra za integraciju stranaca u Sisku (Ante Starčevića 13, prostor Hrvatske obrtničke komore, Sisak) održati radionicu u Sisačko-moslavačkoj županiji pod nazivom „Govor mržnje na sportskim terenima“. U glavnom dijelu radionice sudionici će biti upoznati s važnošću smanjenja govora mržnje u današnjem društvu i svakodnevnom životu. U sklopu radionice građani će biti upoznati sa svim aspektima govora mržnje, zakonodavnim okvirom te primjerima iz prakse.

 

Radionica u Sisačko-moslavačkoj županiji će biti prilika za razmjenu iskustava i primjera govora mržnje (posebno na sportskim terenima), ukazivanja problema u lokalnoj zajednici, iskazivanja interesa i potreba kao i suradnja svih relevantnih dionika koji se bave važnošću sprječavanja govora mržnje i zaštitom ljudskih prava te pružanja podrške u lokalnoj zajednici s ciljem kreiranja trajnog doprinosa za lokalnu zajednicu.

 

Molimo vas da nam do četvrtka, 25.11.2021., javite namjeru sudjelovanja na radionici putem službene adrese elektroničke pošte pgp-sisak@crpsisak.hr.

Napominjemo da smo za ulazak u prostorije HOK-a dužni poštivati mjere Stožera civilne zaštite-EU digitalne COVID potvrde ili drugi odgovarajući dokaz o cijepljenju, preboljenju ili testiranju, koji je izričito propisan Odlukom Stožera.

 

„Radionica je dio projekta 4O: Otkrivanje, osvještavanje, osnaživanje i organizacija za ljudska prava čija je ukupna vrijednost 170.147 € od čega je 149.922,00 € osigurano kroz financijske podrške Islanda, Lihtenštajna i Norveške u okviru Europskog gospodarskog prostora i Norveških grantova.“

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Slične objave

Back to top button