Vijesti

Pravni vodič za osobe treće životne dobi

Dana 26.4.2017.g., u 17:00 sati u Pučkom otvorenom učilištu u Zagrebu, sudjelovali smo u predstavljanju priručnika pod nazivom Pravni vodič za osobe treće životne dobi, autorice Danice Kljajić, vanjske stručne suradnice Centra za civilne inicijative, a izdavanje kojeg je financiralo Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Pravni vodič za osobe treće životne dobi izrađen je u okviru projekta “Trenutak sa mnom-uključujem se jer sam informiran/a”.

Predstavljanje je otvorila Marija Brebrić iz CCI Zagreb. Predstavljanju je prisustvovalo oko 35 umirovljenika s područja Zagreba.

Nakon toga, Josipa Kovačević, ispred PGP-a Sisak je dala uvodno izlaganje i predstavila osnovne ciljeve izrade priručnika, njegov značaj za osobe treće životne dobi u smislu informiranja istih osoba prije sklapanja štetnih ugovora, vrste štetnih pravnih poslova i istaknula da je istoj skupini građana prijeko potrebna pravna pomoć i zaštita u ovakvim situacijama.

Veći dio izlaganja dala je naša odvjetnica Dušanka Nenadović, koja je detaljno objasnila postupak sklapanja ugovora o doživotnom i dosmrtnom uzdržavanju, prednosti i štetne posljedice istih ugovora kao i uvjete sklapanja i štetne posljedice darovnih ugovora, zatim sve o oporučnom nasljeđivanju, davanju punomoći, uzimanju i davanju novca na zajam. U njezino izlaganje uključila se i naša odvjetnica Milica Nenadović Timarac te su sudionici bili veoma zadovoljni istim izlaganjem.

Nakon toga su sudionici-osobe treće životne dobi postavljali pitanja vezano za ugovore o doživotnom i dosmrtnom uzdržavanju, oporukama i općenito o nasljeđivanju.

Predstavljanje je trajalo nešto duže od sat vremena te je velik broj sudionika zatražio naše kontakt podatke u slučaju potrebe za pravnim savjetima.

Slične objave

Back to top button