Vijesti

Veleposlanik Ujedinjene Kraljevine Velike Britanije i Sjeverne Irske u Republici Hrvatskoj posjetio PGP Sisak

Andrew Dalgleish, britanski veleposlanik i Andreja Maretić Vuković, viša politička službenica u britanskoj ambasadi u Hrvatskoj, posjetili su PGP Sisak 21. ožujka 2017. godine, u sklopu svog jednodnevnog boravka u gradu Sisku.

Britansko veleposlanstvo zanimala je situacija u gradu Sisku, rad PGP-a Sisak, posebno u odnosu na (post)ratnu situaciju, stanje nacionalnih manjina i slično.

PGP Sisak je predstavio svoj rad, uključujući i rad Norveškog vijeća za izbjeglice (NRC). I danas radimo na poslije ratnim slučajevima i to velikom većinom kroz projekte financirane od strane UNHCR-a. Istaknuta je velika problematika u stambenom zbrinjavanju, te dugogodišnje rješavanje predmeta koji premašuju sve razumne zakonske rokove. Osim toga, veleposlanstvo je upoznato i da smo Regionalna kontakt točka Pučkog pravobranitelja za regiju Središnja Hrvatska za suzbijanje diskriminacije, jer diskriminacija postoji, iako se malo prijavljuje i procesuira, kao i s našim ostalim aktivnostima. Posebice se razgovaralo o nefunkcioniranju sustava besplatne pravne pomoći u RH.

Zaključno, svi su suglasni da Republika Hrvatska, a posebno Sisačko – moslavačka županija ima veliku potrebu za daljnjim financiranjem besplatne pravne pomoći, kao i projekata i programa radi održive integracije i povratka.

Sastanak je protekao u vrlo ugodnoj atmosferi i nadamo se budućoj suradnji s Britanskim veleposlanstvom.

Slične objave

Back to top button