Platforma 044Vijesti

Aktivisti Platforme 044 – za bolju budućnost Sisačko-moslavačke županije informirali građane Siska

Članovi udruge i aktivisti PGP-a Sisak su 25.05.2016., provodeći aktivnosti Platforme 044, u centru Siska informirali građane o potrebi sudjelovanja u kreiranju zajedničkih politika, a što je cilj Platforme 044 za bolju budućnost Sisačko-moslavačke županije. Istovremeno su dijelili informativno-promotivni materijal (letke i bedževe) te su poticali građane na izražavanje mišljenja o onome što im se sviđa, što ih tišti ili što bi htjeli promijeniti u svojoj lokalnoj sredini te ih ohrabrivali da prijedloge i primjedbe koje imaju napišu na papir, a ta mišljenja i stavove odlože u za to predviđene sandučiće. „Platformaši“ su početkom proljeća iste postavili u raznim mjestima Sisačko-moslavačke županije. Članovi Platforme, 12 udruga, OPG-a i zadruga iz Siska i okolice će zatim analizirati prikupljene ideje, pohvale, primjedbe i prijedloge te ih objediniti i proslijediti nadležnim službama i institucijama, a o svemu obavijestiti javnost u Sisačko-moslavačkoj županiji.

Naredne, slične aktivnosti, planiraju se organizirati i provesti u drugim mjestima Sisačko-moslavačke županije, u suradnji s ostalim članicama Platforme 044.

Dodatno pozivamo javnost da se na ovaj način uključi u aktivno kreiranje javnih politika u svojim zajednicama te da na taj način daju doprinos u naporima koji vode poboljšanju kvalitete života svih nas u Sisačko-moslavačkoj županiji.

Ujedno sve podsjećamo da Platformu 044 – Zajedno za bolju budućnost Sisačko-moslavačke županije koju financijski podržava Nacionalna Zaklada za razvoj civilnoga društva u RH uz PGP Sisak čini još 11 članica s područja SMŽ: Udruga IKS, Udruga mladih Novi Svijet Luščani, Centar za ruralne inicijative, Gradsko društvo Crvenog križa Glina, Zadruga Eko razvoj, Građanska inicijativa Moj grad Sisak, Udruga lađara Sisak, Zajednica sportskih udruga, Udruga slijepih SMŽ, Romski kulturni centar i OPG Franić.

Slične objave

Back to top button
Anketa

Kad biste bili diskriminirani, biste li prijavili diskriminaciju?

Loading ... Loading ...

Smatrate li da je besplatna pravna pomoć potrebna građanima?

Loading ... Loading ...