IPA INFO 2012Vijesti

Edukacijska radionica „Od mlijeka do sira“, Petrinja, 16. travanj 2014.

Dana 16.4.2014., u sklopu projekta „Europa na mom imanju“ financiranog od strane Europske unije, kroz program IPA INFO 2012, uz sufinanciranje Vlade RH, Ureda za udruge, u Hrvatskom domu u Petrinji, Projekt građanskih prava organizirao je edukacijsku radionicu na temu proizvodnje mlijeka i mliječnih proizvoda. Kako je osnovni cilj projekta informirati ruralno stanovništvo Sisačko-moslavačke županije, a u cilju osnaživanja seoskih imanja, i ovom radionicom smo nastojali izravno doprijeti do stanovništva petrinjskog dijela Banovine, te ih educirati o zakonskoj regulativi koja se odnosi na proizvodnju mlijeka i mliječnih proizvoda, te im dati primjere dobre prakse iz drugih država, članica EU.

Pred oko 50 sudionika, radionicu je pozdravom, te uvodnom riječi otvorila Predsjednica udruge i voditeljica projekta, Milana Kreća.

Radionica je potom nastavljena predavanjem te prezentacijom „Od mlijeka do sira“ Rodoljuba Džakule iz OPG-a „Džakula“ iz Sjeverovca kraj Sunje u kojoj su prisutni aktivno sudjelovali navodeći svoje primjere u proizvodnji te pojašnjavajući određene segmente iz prakse u svojim OPG-ima i  imanjima.

Radionica je završila neformalnim druženjem organizatora, sudionika i predavača uz degustiranje sira i drugih mliječnih proizvoda OPG-a „Kršić“ iz okolice Siska.

Prezentacija: Edukacija Od mlijeka do sira

Slične objave

Back to top button