Romska nacionalna manjina u Sisačko-moslavačkoj županijiVijesti

Trening za predstavnike Roma

Dana 30.03.2016. u Velikom kabinetu Gradske vijećnice u Sisku, održana je trening edukacija za predstavnike romske nacionalne manjine na temu pisanja i provedbe projekata pod nazivom „Projekti – mogućnost ili trend?“. Edukacija se organizirala u sklopu projekta „The Importance of being Roma – Važno je zvati se Rom“ financiranog od strane Europske unije, a sufinanciranog od strane Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Obzirom na trenutni trend projektnog financiranja udruga, a posebice obzirom na manjak kapaciteta prisutan kod romskih udruga, smatramo kako je ovoj temi potrebno posvetiti što više ovakvih edukacija. Sve rigorozniji kriteriji za odlučivanje o financiranju projektnih prijedloga, te iscrpna dokumentacija koju su prijavitelji dužni priložiti prijavi, nerijetko su razlog eliminacije za projektne prijedloge koje prijavljuju romske udruge. Upravo dokumentacija i administrativne pogreške prijavitelja, često onemoguće provedbu projekata s odlično zamišljenim konceptom.

Sustavnim prikazom tijeka postupka od konstatiranja i analize problema pa do konačnog projektnog prijedloga i to na konkretnim primjerima problema iz romskog naselja prisutnima se objasnio proces pisanja projektnog prijedloga. Najviše pozornosti posvetilo se sustavnoj analizi problema s kojim se Romi susreću te mogućnost njihovog uobličavanja u projektni prijedlog, a kako bi se ti problemi riješili.

Svi prisutni su ocijenili ovu radionicu iznimno korisnom, a daljnja i detaljnija razrada opisane teme, bit će omogućena kroz „working by doing radionice“.

Slične objave

Back to top button
Anketa

Kad biste bili diskriminirani, biste li prijavili diskriminaciju?

Loading ... Loading ...

Smatrate li da je besplatna pravna pomoć potrebna građanima?

Loading ... Loading ...