IPA INFO 2012MultimedijaVijesti

Europa na mom imanju – posjeta selu Klinac

Kao dio aktivnosti projekta „Europe in my farm – Europa na mom imanju“ financiranog od strane Europske unije kroz program IPAINFO 2012,  u sklopu kojeg PGP planira posjetiti 500 domaćinstava, te individualnim pristupom educirati ruralno stanovništvo o standardima proizvodnje u EU, dana 20.09.2013. posjetili smo selo Klinac u petrinjskom dijelu Banovine.

Uz pomoć našeg  partnera Centra za šljivu i kesten, te domaćina, suradnika na projektu Centra za ruralne inicijative iz Klinca, obišli smo petnaest domaćinstava u selu Klinac te ih upoznali s aktivnostima projekta koje će, između ostalog sadržavati i održavanje pet radionica i tiskanje pet vrsta brošura pomoću kojih će se stanovnici ruralnih dijelova Sisačko-moslavačke županije upoznati sa standardima proizvodnje rakije, sira i vrhnja te mesa i mesnih prerađevina u Europskoj uniji, te drugim standardima i fondovima EU za poljoprivredu i ruralni razvoj.

U razgovoru s mještanima saznali smo kako su u tijeku pripreme za pečenje rakije te kako su se seljaci već upoznali s nekim propisima koji reguliraju pečenje rakije, a brošura o proizvodnji rakije i radionica koju planiramo održati, svakako će im pomoći u tome da svoju proizvodnju u potpunosti prilagode standardima EU. Na kraju posjete,seljacima je podijeljen alat s logom Europske unije te promotivni materijal, a izuzetno dobar odaziv seljaka na ovu akciju predstavljanja projekta jamči i uspješnost radionica i daljnjih aktivnosti projekta te u konačnici velik broj educiranih seljaka kako je projektom i planirano.

Slične objave

Back to top button