Vijesti

Sudjelovanje na Nacionalnoj konferenciji “Suzbijamo li diskriminaciju ? Primjena Zakona o suzbijanju diskriminacije u Hrvatskoj”

Dana 02.12.2014. Projekt građanskih prava Sisak sudjelovao je na Nacionalnoj konferenciji “Suzbijamo li diskriminaciju ? Primjena Zakona o suzbijanju diskriminacije u Hrvatskoj”.

Konferenciju je organizirao Ured pučke pravobraniteljice u ovkiru projekta “Izrada Nacionalnog plana za borbu protiv diskiminacije”.

Na konferenciji su sudjelovaei gotove sve institucije relevantne za suzbijanje diskriminacije i to prije svega, predstavnici svih pravobraniteljskih ureda, predstavnici sudova, Vladinih ureda, organizacija civilnog društva, predstavnici vjerskih zajednica, sindikata i sl.

Konferencijaje bila podijeljena u četiri tematske sesije i to: 1.Primjena Zakona o suzbijanju diskriminacije, 2.Diskriminirane društvene skupine i uloga pravobraniteljskih institucija, 3.Tijela državne uprave i organizacija civilnog društva u borbi protiv diskiminacije, 4.Uloga medija u suzbijanju diskriminacije i promicanju jednakosti.

Zaključak prisutnih bio je kako diskriminacije ima, iako se prijavljuje u iznimno niskom broju te kako je potrebno promijeniti zakon te nastaviti sa informiranje šire javnosti o samoj diskriminaciji kao i edukaciji relevantnih dionika o mehanizmima suzbijanja iste.

Slične objave

Back to top button
Anketa

Kad biste bili diskriminirani, biste li prijavili diskriminaciju?

Loading ... Loading ...

Smatrate li da je besplatna pravna pomoć potrebna građanima?

Loading ... Loading ...