Vijesti

PGP Sisak potpisao povelju o suradnji sa Gradom Siskom

Potpisana povelja o suradnji sa gradom Siskom15. ožujka 2013. godine PGP Sisak je potpisao Povelju o suradnji Grada Siska s vijećima, predstavnicima i udrugama nacionalnih manjina i organizacijama civilnog društva koje se bave manjinskim pitanjima i ljudskim pravima.

Povelju su, uz PGP, potpisala vijeća srpske, bošnjačke i romske nacionalne manjine, predstavnici češke, albanske, mađarske i makedonske nacionalne manjine, Bošnjačka nacionalna zajednica Grada Siska i Sisačko-moslavačke županije, Bošnjačko kulturno-umjetničko društvo „Nur“ Sisak, SKD „Prosvjeta“ Sisak, Srpski kulturno informativni centar, Češka beseda Sisak, Češka beseda Jazvenik, KUD „Crni biseri“, udruga Roma Bajaša, udruga Romska prava, udruga Romski kulturni centar, Udruga za razvoj i bolji život Roma, Udruga Mađara Grada Siska i SMŽ i Srpski demokratski forum.

Povelja je rezultat usaglašenih stavova u definiranju zajedničkih načela suradnje između Grada Siska i Vijeća nacionalnih manjina, predstavnika nacionalnih manjina, udruga civilnog društva nacionalnih manjina i udruga koje se bave manjinskim pitanjima i ljudskim pravima. Temelji se na načelima i oblicima suradnje utvrđenim Ustavnim zakonom o pravima nacionalnih manjina i Zakonom o udrugama.

U namjeri da dosadašnja dobra suradnja u budućnosti postane još bolja, svi potpisnici Povelje su izrazili želju da Povelja ne bude samo deklarativni akt, već da ostvari svoj smisao u svakodnevnom životu grada Siska i svih njegovih stanovnika.

Slične objave

Back to top button