Besplatna pravna pomoćVijesti

INFO ŠTAND „PRAVO NA BESPLATNU PRAVNU POMOĆ U REPUBLICI HRVATSKOJ “ ODRŽAN NA GRADSKOJ TRŽNICI

Dana 19.travnja 2024.g. na gradskoj tržnici u Sisku, Projekt građanskih prava Sisak / u daljnjem tekstu : PGP Sisak/ organizirao je info štand na temu: pravo na besplatnu pravnu pomoć sa naglaskom na primarnu pravnu pomoć u RH.

Građane Grada Siska informirali smo o pravu i uvjetima ostvarivanja prava na primarnu pravnu pomoć sukladno Zakonu o besplatnoj pravnoj pomoći.

Naznačena aktivnost bila je jedan vid mini medijske kampanje u gradu Sisku, u cilju informiranja građana Siska i Sisačko-moslavačke županije o njihovim pravima tj. tko i na koji način može ostvariti pravo na besplatnu pravnu pomoć, te komu se za obratiti za pružanje opće pravne informacije, pravnog savjeta ili pisanje podnesaka.

Nažalost, većina građana koje smo informirali nije upoznata sa institutom besplatne pravne pomoći, što Nam kazuje kako predmetni institut nije medijski dovoljno dostupan onima kojima je zaista potreban tj. nužan.

PGP Sisak je u dvosatnoj interakciji sa građanima diseminirao i promo materijale, brošure, izvještaje, letke besplatnog pravnog telefona te informirao građanstvom o svom 20 -njem radu unutar civilnog društva 

Uskoro se očekuje organizacija drugih tematskih – info štandova kroz sustav besplatne pravne pomoći  sa podtemama kao što su: socijalna prava, prava iz mirovinskog osiguranja, statusna prava, reguliranje državljanskog statusa u RH itd /

Vaš PGP Sisak

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Slične objave

Back to top button