ACF - Centar za stranceVijesti

Četvrto zajedničko druženje pod naslovom „I ODIJEVANJE JE KOMUNIKACIJA“

U sklopu projekta „Centar za integraciju stranaca“ PGP Sisak i partner Građanska inicijativa “Moj grad Sisak” te predstavnik Norveškog vijeća za izbjeglice, kao i uz prisustvo predstavnika Grada Siska, održali su 1.12.2022. 4. zajedničko druženje pod naslovom „I ODIJEVANJE JE KOMUNIKACIJA“.

Cilj druženja je promovirati interkulturalni dijalog odnosno međusobno povezati korisnike i potaknuti ih na aktivizam, sudjelovanje u aktivnostima koje se organiziraju u lokalnoj zajednici i tako ih dodatno integrirati u društvo. Na druženju je održana kratka prezentacija na temu odijevanja u skladu s kulturnim nasljeđem iz zemlja iz kojih dolaze naši korisnici, što je pomoglo i potaknulo razgovor među sudionicima druženja. Prezentaciju i razgovor među sudionicima vodila je Daša Poredoš Lavor iz Građanske inicijative „Moj grad Sisak“. U svojoj prezentaciji i razgovoru sa sudionicima istaknula je kako se našom odjećom drugima predstavljamo i time otvaramo mogućnost za lakšu komunikaciju. Odjećom se drugima „otkrivamo“ ili se od drugih „krijemo“..

Druženje je pokrilo i ostale teme koje se tiču stranaca u RH, a bilo je prisutno preko 20 korisnika.

Zatim je Paal Nesse, predstavnik partnera, Norveškog vijeća za izbjeglice iz Osla, govorio o svom iskustvu u radu s izbjeglicama, tražiteljima azila u Norveškoj i strancima koji žele regulirati svoj boravak ondje i o preprekama na koje nailaze ka ostvarenju svojih ciljeva.

Zajedničko druženje dio je projekta Centar za integraciju stranaca podržanog sa 135.000,00 € financijske podrške Islanda, Lihtenštajna i Norveške u okviru Europskog gospodarskog prostora i Norveških grantova.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Slične objave

Back to top button
Anketa

Kad biste bili diskriminirani, biste li prijavili diskriminaciju?

Loading ... Loading ...

Smatrate li da je besplatna pravna pomoć potrebna građanima?

Loading ... Loading ...