Vijesti

PGP Sisak provodi pilot-projekt „Zajedno za građane“

Projekt građanskih prava Sisak je od 01.01.2014. započeo provođenje pilot-projekta „Zajedno za građane“, financiran od strane Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva.
„Zajedno za građane“  dio je međunarodnog projekta „Trostruko A za građane“ kojeg Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva provodi zajedno sa Europskom organizacijom za građansku akciju (ECAS).
„Zajedno za građane“ će se provoditi u razdoblju od 01.01.2014.-31.12.2014.g.

Cilj projekta je s jedne strane, pružati besplatnu pravnu pomoć onim kategorijama građana koji ne mogu ostvariti besplatnu pravnu pomoć kroz postojeći zakon a niti kroz pojedine projekte koje udruge provode. Dakle, ciljana skupina su svi oni korisnici koji ne mogu ostvariti besplatnu pravnu pomoć putem postojećeg zakona kao i one kategorije građana kojima se ne može pružiti pravna pomoć u okviru postojećih projekata.

S druge strane, također cilj projekta je izgraditi kapacitete udruga stoga će se organizirati dvije (2) radionice za pravne savjetnike suradničkih organizacija koje imaju za cilj izgraditi kapacitet pružatelja besplatne pravne pomoći.

U okviru navedenog projekta, između ostalog će se tiskati letci koji će sadržavati informacije o temeljnim ljudskim pravima kao i podatke o suradničkim organizacijama na projektu  a koje također pružaju besplatnu pravnu pomoć.

Slične objave

Back to top button