Vijesti

Okrugli stol o nasilju u obitelji

okruglistol061006. listopada 2015.g. Projekt građanskih prava Sisak sudjelovao je na Okruglom stolu posvećen problemu nasilja u obitelji i nasilja nad ženama, koji se održao u Sisku. Okrugli stol je organiziran u okviru projekta „Zajedno možemo više“ koji provodi Ženska soba, Udruga Brod, Hrvatska udruga socijalnih radnika i Udruga sudaca za mladež, obiteljskih sudaca i stručnjaka za djecu i mladež.
Centar za žene Adela Sisak predstavio je analizu stanja socijalnih usluga u Sisačko-moslavačkoj županiji te probleme s kojima se susreću u praksi a odnose se na prijavljivanje nasilja. Predstavnici Centra za socijalnu skrb Sisak predstavili su ulogu centra u suzbijanju obiteljskog nasilja i nasilja nad ženama u zajednici. Isti provode edukacije u srednjim školama i zatvorima na području Sisačko-moslavačke županije a u svrhu prevencije nasilja.
Na Okruglom stolu iznesen je i kaznenopravni aspekt zaštite djece te je Davorka Lukač Lalić, predstavnica Udruge sudaca za mladež, obiteljskih sudaca i stručnjaka za djecu i mladež istaknula važnost uloge stručnjaka izvan pravne prakse u cijelom postupku pred sudom.
Zaključak prisutnih je bio da je potrebna međusektorska suradnja u suzbijanju nasilja nužna i kako je i dalje potrebno osvještavati kako o samoj prevenciji tako i o pravima žrtava nasilja.

 

Slične objave

Back to top button
Anketa

Kad biste bili diskriminirani, biste li prijavili diskriminaciju?

Loading ... Loading ...

Smatrate li da je besplatna pravna pomoć potrebna građanima?

Loading ... Loading ...