Vijesti

DANA 02.SVIBNJA 2024.G. PGP SISAK ODRŽAO U KARLOVCU, INTERAKTIVNU RADIONICU POD NAZIVOM „OPASNOSTI UGOVORA O DOSMRTNOM I DOŽIVOTNOM UZDRŽAVANJU“

Projekt građanskih prava Sisak dana 02.svibnja 2024.g. u Domu za starije i nemoćne osobe Sv. Antun u Karlovcu održao je interaktivnu radionicu na temu opasnosti ugovornog uzdržavanja i sprečavanje nasilja nad starijim osobama.

Riječ je o radionici kao jednoj od provedbenih aktivnosti dvogodišnjeg projekta STAR „Stariji trebaju aktivno razmišljati“; koji se financira sredstvima Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

Na radionici je aktivno sudjelovalo 19 korisnika Doma Sv.Antun, koji su se aktivno uključili kako svojim pitanjima, primjerima iz svojih osobnih života, te su potražili i neka dodatna objašnjenja oko naziva samih Ugovora.

Uputili smo ih kako u razlike Ugovora o dosmrtnom i Ugovora o doživotnom uzdržavanju, tako i u primjere iz prakse tzv „ profesionalnih uzdržavatelja“, kako spriječiti nasilje nad starijim osobama, te skorim izmjenama Zakona o obveznim odnosima i Zakona o parničnom postupku. Korisnici su bili više nego zainteresirani za temu, te su svojim upitima učinili radionicu više nego dinamičnom.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Slične objave

Back to top button