ACF - Centar za strance

Prvo zajedničko druženje u Centru za integraciju stranaca

U petak 18.6.2021., godine s početkom u 11:00 h u Centru za integraciju stranaca održano je prvo zajedničko druženje u okviru rada Centra pod naslovom Ovdje živimo – ovdje ostajemo”.   Ujedno smo obilježili i Svjetski dan izbjeglica budući su korisnici Centra i izbjeglice koje žive u našem okruženju te se i dan danas nose s raznim problemima u smislu njihove integracije.

Kao antidiskriminacijska kontakt točka Ureda pučke pravobraniteljice obilježavanje smo usmjerili na upoznavanje naših korisnika s politikom suzbijanja diskriminacije te primjerima iz prakse, a što ima za cilj upoznati naše korisnike kako prepoznati diskriminatorno postupanje te mjere za suzbijanje diskriminacije.

U drugom dijelu, dr.sc. Daša Poredoš Lavor, dipl. soc. radnica moderirala je interaktivni razgovor o kvaliteti življenja, a što se posljedično reflektira na odluku ostajemo li tu gdje jesmo ili idemo dalje. Cilj razgovora bio je unaprijediti naša cijelokupna znanja i dosadašnje zaključke o razlozima iseljavanja naših korisnika iz našeg okruženja.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Slične objave

Back to top button