ACF - Centar za strance

Prvo zajedničko druženje u Centru za integraciju stranaca

U petak 18.6.2021., godine s početkom u 11:00 h u Centru za integraciju stranaca održano je prvo zajedničko druženje u okviru rada Centra pod naslovom Ovdje živimo – ovdje ostajemo”.   Ujedno smo obilježili i Svjetski dan izbjeglica budući su korisnici Centra i izbjeglice koje žive u našem okruženju te se i dan danas nose s raznim problemima u smislu njihove integracije.

Kao antidiskriminacijska kontakt točka Ureda pučke pravobraniteljice obilježavanje smo usmjerili na upoznavanje naših korisnika s politikom suzbijanja diskriminacije te primjerima iz prakse, a što ima za cilj upoznati naše korisnike kako prepoznati diskriminatorno postupanje te mjere za suzbijanje diskriminacije.

U drugom dijelu, dr.sc. Daša Poredoš Lavor, dipl. soc. radnica moderirala je interaktivni razgovor o kvaliteti življenja, a što se posljedično reflektira na odluku ostajemo li tu gdje jesmo ili idemo dalje. Cilj razgovora bio je unaprijediti naša cijelokupna znanja i dosadašnje zaključke o razlozima iseljavanja naših korisnika iz našeg okruženja.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Slične objave

Back to top button
Anketa

Kad biste bili diskriminirani, biste li prijavili diskriminaciju?

Loading ... Loading ...

Smatrate li da je besplatna pravna pomoć potrebna građanima?

Loading ... Loading ...