Besplatna pravna pomoćVijesti

Besplatna pravna pomoć u Topuskom

Od 07.05.2014. Projekt građanskih prava Sisak pruža besplatnu pravnu pomoć u Topuskom svake srijede, 09-13h u prostorijama Općine Topusko, 1. kat desno – ured zamjenice načelnika.

Nakon što nam je predsjednica Udruge „Most“ Perna, Jelena Roknić, a koja je ujedno i zamjenica načelnika Općine Topusko, ukazala na problem pružanja besplatne pravne pomoći stanovnicima Općine Topusko, intenzivno smo se angažirali oko istoga, a što je i rezultiralo otvaranjem predmetnog ureda.

Unatoč tome što PGP Sisak svojim uredima u Glini i Gvozdu već pokriva velik dio tog dijela Sisačko-moslavačke županije, izuzetno slaba prometna povezanost Topuskog s tim mjestima te struktura stanovništva koje je većinom starije životne dobi, onemogućavala je stanovništvo u posjećivanju tih ureda.

Kako smatramo da je besplatna pravno pomoć pravo koje treba biti dostupno svima, mišljenja smo kako će ovaj ured pomoći stanovništvu u rješavanju pravnih problema vezano za prava vlasništva, statusna pitanja, probleme iz sustava mirovinskog i zdravstvenog osiguranje, prava iz sustava socijalne skrbi te obiteljskog prava i slično.

Slične objave

Back to top button