PGP i pučki pravobranitelj

Suradnja s Pučkim pravobraniteljem

Dana 03. i 04. 05.2012.g. u Zagrebu je održan prvi trening za regionalne antidiskriminacijske kontakt točke na kojem su sudjelovale osobe glavne za provedbu projekta iz 5 udruga iz Republike Hrvatske. Projekt građanskih prava Sisak imao je svoje članove, Dunju Čurčija i Anitu Košar Ulemek.
Prvi dan treninga odnosio se na podizanje svijesti o diskriminaciji. Silvija Trgovec Greif, savjetnica Ureda pučkog pravobranitelja predstavila je zakonodavni okvir Republike Hrvatske vezano za diskriminaciju.
Trening je vodila Katrin Wladasch, pravnica specijalizirana za suzbijanje diskriminacije sa Ludwig Boltzmann Instituta za ljudska prava. Kroz praktične radionice, sudionici su razrađivali povezanost između osobnih identiteta i diskriminacije.
Drugi dan treninga također su se održale dvije praktične radionice i to vezano za raznolikost i diskriminaciju te raznolikost u poslovnom svijetu. Tena Šimonović Einwalter, savjetnica pučkog pravobranitelja, koordinatorica za područje suzbijanja diskriminacije Ureda pučkog pravobranitelja pokušala je sa nazočnima dogovoriti način suradnje u području suzbijanja diskriminacije.
Nastavno, Lana Velimirović Vukalović iz Vladinog ureda za ljudska prava i prava nacionalnih manjina predstavila je rad istog.
Zaključno, dogovoren je program za drugi trening a koji će se održati 31.05. i 01.06.2012.g.

Slične objave

Back to top button