PGP i pučki pravobraniteljVijesti

Održan drugi trening za regionalne antidiskriminacijske kontakt točke

Dana 31.05. i 01.06.2012.g. održan je drugi trening za regionalne antidiskriminacijske kontakt točke. Na istome su uz regionalne kontakt točke sudjelovali predstavnici Ureda pučkog pravobranitelja i HZZ-a.
Trening je vodila Katrin Wladasch, pravnica specijalizirana za suzbijanje diskriminacije sa Ludwig Boltzmann Instituta za ljudska prava.
Prvi dan treninga sastojao se od rada na konkretnim slučajevima diskriminacije odnosno postupanje s tužbama. Također, raspravljalo se o samoj ulozi regionalnih antidiskriminacijskih točaka unutar hrvatskog antidiskriminacijskog okvira.
Drugi dan treninga radilo se na organizaciji okruglih stolova koji se pripremaju za mjesec rujan i listopad. Svaka kontakt točka organizirati će Okrugli stol u svojoj regiji.
Također, Projekt građanskih prava Sisak sudjelovat će u treninzima sa poslodavcima. Treninzi se odnose na osvješćivanje i suzbijanje diskriminacije. Prvi će se održati u Osnovnoj školi Varaždin 03. i 04.07.2012.g.
Zaključno, raspravljalo se o načinima nastavljanja suradnje sa Uredom pučkog pravobranitelja nakon završetka projekta „Jednaki u različitosti“.
Projekt građanskih prava Sisak organizirat će okrugli stol u Sisku a detalji o istome uslijediti će naknadno.

Slične objave

Back to top button
Anketa

Kad biste bili diskriminirani, biste li prijavili diskriminaciju?

Loading ... Loading ...

Smatrate li da je besplatna pravna pomoć potrebna građanima?

Loading ... Loading ...