PGP i pučki pravobraniteljVijesti

Održan drugi trening za regionalne antidiskriminacijske kontakt točke

Dana 31.05. i 01.06.2012.g. održan je drugi trening za regionalne antidiskriminacijske kontakt točke. Na istome su uz regionalne kontakt točke sudjelovali predstavnici Ureda pučkog pravobranitelja i HZZ-a.
Trening je vodila Katrin Wladasch, pravnica specijalizirana za suzbijanje diskriminacije sa Ludwig Boltzmann Instituta za ljudska prava.
Prvi dan treninga sastojao se od rada na konkretnim slučajevima diskriminacije odnosno postupanje s tužbama. Također, raspravljalo se o samoj ulozi regionalnih antidiskriminacijskih točaka unutar hrvatskog antidiskriminacijskog okvira.
Drugi dan treninga radilo se na organizaciji okruglih stolova koji se pripremaju za mjesec rujan i listopad. Svaka kontakt točka organizirati će Okrugli stol u svojoj regiji.
Također, Projekt građanskih prava Sisak sudjelovat će u treninzima sa poslodavcima. Treninzi se odnose na osvješćivanje i suzbijanje diskriminacije. Prvi će se održati u Osnovnoj školi Varaždin 03. i 04.07.2012.g.
Zaključno, raspravljalo se o načinima nastavljanja suradnje sa Uredom pučkog pravobranitelja nakon završetka projekta „Jednaki u različitosti“.
Projekt građanskih prava Sisak organizirat će okrugli stol u Sisku a detalji o istome uslijediti će naknadno.

Slične objave

Back to top button