PGP i pučki pravobranitelj

PGP Sisak sudjelovao u radionici u IV osnovnoj školi u Varaždinu u okviru projekta “Jednaki u različitosti”

Dana 03. i 04.07.2012.g. PGP Sisak, kao regionalna kontakt točka za suzbijanje diskriminacije za regiju Središnja Hrvatska sudjelovao je na prvoj radionici u sklopu projekta „Jednaki u različitosti“ kojeg provode Hrvatski zavod za zapošljavanje, Vladin ured za ljudska prava i prava nacionalnih manjina te Pučki pravobranitelj. Ista se održala u IV Osnovnoj školi Varaždin.
Na radionici je sudjelovalo cijelo osoblje škole, kako učitelji, tako i pomoćno-tehničko osoblje. Radionice su se odnosile na upoznavanje istih s antidiskriminacijskom politikom, osiguravanje jednakih šansi i poticanje raznolikosti.
Tijekom radionice radilo se sa osobljem škole, u grupama, kako na konkretnim primjerima prepoznavanja, definiranja i sankcioniranja diskriminacije, tako i na samom zakonodavnom okviru. Posebna pažnja posvetila se Zakonu o suzbijanju diskriminacije te Etičkom kodeksu neposrednih nositelja odgojno-obrazovne djelatnosti u navedenoj školi, kao i odnosu između učitelja – roditelja – djece.
Nakon održane radionice školi će se izdati preporuke za daljnji razvoj a koje mogu doprinijeti povećanju jednakih šansi i raznolikosti u radnoj sredini, te pomoći u suzbijanju diskriminacije.

Slične objave

Back to top button
Anketa

Kad biste bili diskriminirani, biste li prijavili diskriminaciju?

Loading ... Loading ...

Smatrate li da je besplatna pravna pomoć potrebna građanima?

Loading ... Loading ...