PGP i pučki pravobranitelj

PGP Sisak sudjelovao u radionici u IV osnovnoj školi u Varaždinu u okviru projekta “Jednaki u različitosti”

Dana 03. i 04.07.2012.g. PGP Sisak, kao regionalna kontakt točka za suzbijanje diskriminacije za regiju Središnja Hrvatska sudjelovao je na prvoj radionici u sklopu projekta „Jednaki u različitosti“ kojeg provode Hrvatski zavod za zapošljavanje, Vladin ured za ljudska prava i prava nacionalnih manjina te Pučki pravobranitelj. Ista se održala u IV Osnovnoj školi Varaždin.
Na radionici je sudjelovalo cijelo osoblje škole, kako učitelji, tako i pomoćno-tehničko osoblje. Radionice su se odnosile na upoznavanje istih s antidiskriminacijskom politikom, osiguravanje jednakih šansi i poticanje raznolikosti.
Tijekom radionice radilo se sa osobljem škole, u grupama, kako na konkretnim primjerima prepoznavanja, definiranja i sankcioniranja diskriminacije, tako i na samom zakonodavnom okviru. Posebna pažnja posvetila se Zakonu o suzbijanju diskriminacije te Etičkom kodeksu neposrednih nositelja odgojno-obrazovne djelatnosti u navedenoj školi, kao i odnosu između učitelja – roditelja – djece.
Nakon održane radionice školi će se izdati preporuke za daljnji razvoj a koje mogu doprinijeti povećanju jednakih šansi i raznolikosti u radnoj sredini, te pomoći u suzbijanju diskriminacije.

Slične objave

Back to top button