Kako prijaviti diskriminaciju?

KOME I KAKO PRIJAVITI SUMNJU NA DISKRIMINACIJU ?

Vodič za prepoznavanje diskriminacije

Pritužbu nam možete poslati poštom ili e-poštom, a možete i osobno doći na razgovor u jedan od područnih Ureda ( Rijeka, Osijek ili Split) te na licu mjesta ispričati što se dogodilo.

Postoji mogućnost javljanja i na novo uspostavljenu  antidiskriminacijsku telefonsku liniju, jedinu u Hrvatskoj specijaliziranu za ovaj problem, na kojoj možete dobiti informacije o tome što učiniti ako ste doživjeli diskriminaciju, kako podnijeti pritužbu pučkoj pravobraniteljici i što ona može poduzeti.

Ako se netko, nakon što iznese svoj slučaj, iz straha od posljedica dvoumi želi li da se uopće pokrene postupak, to može navesti, jer u tom slučaju može ostati anoniman, pa će njegov identitet biti zaštićen.

DISKRIMINACIJA JE ZABRANJENA SVIMA!!

Postupak pri Pučkoj pravobraniteljici je u cijelosti besplatan.

Ukoliko sumnjate ili smatrate da ste diskriminirati možete podnijeti prijavu odnosno pritužbu Uredu pučkog pravobranitelja i to na adresu:

Zbog trenutne epidemiološke situacije, do daljnjega je pritužbu moguće predati isključivo poštom (Savska cesta 41/3, 10 000 Zagreb) ili e-mailom na info@ombudsman.hr

Osobni dolazak moguć je samo iznimno (ako pritužbu nije moguće predati poštom ili e-mailom) i to uz prethodnu najavu i dogovor termina, kao i uz poštivanje svih važećih epidemioloških mjera.

Ured pučke pravobraniteljice preselio je na novu, privremenu lokaciju na adresi

Savska cesta 41/3 (zgrada Zagrepčanke)
10 000 Zagreb

– telefon :  01/4851-855 , 01/4851-853
fax : 01/6431-628
– e-mail :   info@ombudsman.hr

Područni uredi:

Rijeka:

Ciottina ulica 23
Tel: 051 563 786

 

Osijek:

Hrvatske Republike 19, 1. kat
Tel: 031 628 054

 

Split:

Mažuranićevo šetalište 8a (ulaz iz Tolstojeve)
Tel: 021 682 981

Formular – Prijava diskriminacije

Formular – Pritužba povodom povrede ljudskih prava

Sumnju na diskriminaciju možete podnijeti i preko ovlaštenih udruga koje se bave promicanjem i zaštitom ljudskih prava i temeljnih sloboda, te potražiti besplatnu pravnu pomoć.

PGP Sisak je kontakt točka za suzbijanje diskriminacije te se slobodno obratite PGP-u ukoliko sumnjate da ste diskriminirani, i to s punim povjerenjem.

Više informacija možete pronaći na http://www.ombudsman.hr

Back to top button