Vijesti

PGP Sisak provodi projekt “DIDI: Dvosmjerna i dinamična integracija!”

Projekt građanskih prava Sisak, u suradnji s Građanskom inicijativom “Moj grad Sisak” provodi dvogodišnji projekt, od 1.3.2024. do  28.2.2026., DIDI: dvosmjerna i dinamična integracija, koji se financira sredstvima Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

Projekt za osnovni cilj ima pružanje podrške u integraciji u zajednici osoba s odobrenom međunarodnom zaštitom na području Sisačko moslavačke i Karlovačke županije.

U prvoj godini provedbe, najzastupljenija aktivnost je permanentna podrška i pravno/administrativna pomoć osobama s odobrenom međunarodnom zaštitom, kako neposredno kroz rad s korisnicima u uredskim prostorima PGP-a Sisak u Sisku i Karlovcu, putem  info točaka na terenu, besplatnog info telefona, tako i putem terenskih posjeta korisnicima.

PGP Sisak će u 2024. organizirati dvije edukacijske radionice na temu promicanja razumijevanja i tolerancije prema osobama s odobrenom međunarodnom zaštitom u obrazovnim ustanovama, te dvije radionice o načinima boljeg konkuriranja na tržištu rada, pisanju životopisa, korištenju online alata za pronalazak zaposlenja /društvene mreže, online platforme/ i slično.

Dodatni tipovi aktivnosti koje se provode u projektu su druženja s korisnicima u svrhu emocionalnog osnaživanja i podjele paketa podrške, kao i izrada info letka relevantnog sadržaja za korisnike.

Projektom je obuhvaćeno 100 izravnih korisnika, kako osoba s odobrenom međunarodnom zaštitom koji direktno sudjeluju u aktivnostima programa, tako i odgojno-obrazovnih djelatnika i učenika koji će biti upoznati s problemima s kojima se suočavaju osobe s odobrenom međunarodnom zaštitom. Cilj koji želimo postići je podizanje svijesti, razine razumijevanja i tolerancije za bolji suživot i smanjenje predrasuda u društvu. Isto tako projektnom smo obuhvatili i neizravne korisnike, njih 100 – djeca do 18 godina, mladi, građani kao opća populacija, pripadnici nacionalnih manjina, te lokalna i regionalna samouprava.

Foto: PGP Sisak, 2022., druženje u Centru za integraciju stranaca
Foto: PGP Sisak, 2022., druženje u Centru za integraciju stranaca

Navedene aktivnosti započete su u ožujku 2024. te ovim putem pozivamo sve osobe s odobrenom međunarodnom zaštitom s područja cijele Republike Hrvatske, da ukoliko imaju nepoznanica ili nedoumica u vezi s reguliranjem svojih statusnih prava, zaposlenja, obrazovanja ili bilo koji drugi problem neka slobodno  nazovu naš besplatni info broj: 0800 200 098, ili se obrate osobno!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Slične objave

Back to top button