Vijesti

STAR: Stariji trebaju aktivno razmišljati! – Održane dvije radionice na temu “Opasnosti ugovora o dosmrtnom i doživotnom uzdržavanju” u Petrinji i Glini

PGP Sisak je dana 28.11.2023. u prostorima Gradskog društva Crvenog križa Petrinja održao edukativnu radionicu na temu “Opasnosti ugovora o dosmrtnom i doživotnom uzdržavanju” kao jednu od aktivnosti u sklopu projekta STAR: “Stariji trebaju aktivno razmišljati!”, na kojoj su korisnici Crvenog križa Petrinja te zainteresirani građani grada Petrinje starije i srednje životne dobi imali priliku upoznati se s institutom ugovornog uzdržavanja te potencijalnim opasnostima koje on nosi.

Edukativna radionica je također održana 04.12.2023. u prostorima Doma za starije osobe Glina, gdje su korisnici, kao i djelatnici doma, educirani i informirani o potencijalnoj problematici ranije spomenutih ugovora te o vrstama nasilja nad starijim osobama, kao i vrstama potencijalnih prevara te kako ih spriječiti.

Projekt STAR: Stariji trebaju aktivno razmišljati! je financiran iz sredstava Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike. 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Slične objave

Back to top button