Platforma 044Vijesti

Da, i Vas se pita za mišljenje!

izvor: radio-banovina.hr

Ako vas odavno nitko nije pitao za mišljenje, sada to čine članice Platforme 044 – Zajedno za bolju budućnost Sisačko-moslavačke županije!

Jedna od njih je i Udruga IKS koja je u Petrinji postavila dva sandučića koji su zasigurno mnogim građanima zapeli za oko. Jedan se nalazi na Gradskoj tržnici ispod sata, a drugi na vratima Udruge IKS u Turkulinovoj 9 u koje građani mogu ubaciti poruke svojih prijedloga, mišljenja, pritužbi, problema. Sandučići se također nalaze u mnogim zajednicama širom županije.

O čemu se zapravo radi?
Obzirom na probleme nezaposlenosti, siromaštva, diskriminacije i mnogih drugih koji tište ne samo naš grad nego cijelu Sisačko-moslavačku županiju, članice Platforme 044 odlučile su zajednički pristupiti rješavanju istih kroz provedbu različitih aktivnosti uključujući što veći broj građana odnosno njihovih mišljenja i prijedloga. Jednako tako želimo dati priliku ljudima koji imaju probleme da ih podijele odnosno na ovaj način “objelodane” u zajednicama.

Treba li nam ovako nešto u Petrinji?
Da, ako želimo da se glas svih građana čuje jednako glasno. U gradu s ogromnim brojem nezaposlenih, socijalno osjetljivih, siromašnih, izoliranih građana koji žive na margini društva, vrijeme je za promjene! Ali, to ne dolazi samo od sebe. Građani se također moraju aktivirati, prvenstveno preuzimanjem odgovornosti za “status quo”!

Hoće li sandučići pomoći?
Pojedinačna mišljenja građana, upiti na koje nemaju ili ne mogu dobiti odgovor, pritužbe i problemi koji ih muče, doći će u ruke ljudima koji će se zasigurno vrlo odgovorno odnositi prema sadržajima te pokušati pronaći rješenja i povezati sa drugim članovima zajednice koji imaju utjecaj na specifičnu tematiku.

Kako ćemo rješavati probleme?
Aktiviranjem i uključivanjem, kako u rasprave, tako i u suradnju s različitim dionicima našeg društva, od samih građana, udruga, ustanova, lokalne i regionalne vlasti; informiranjem i educiranjem o svojim pravima i uključivanjem u aktivnosti koje pridonose rješavanju problema i potreba te općenito razvoju našeg društva.

A što je Platforma 044?
Platformu 044 čini 12 članica s područja SMŽ: PGP Sisak, Udruga IKS iz Petrinje, Udruga mladih Novi Svijet Luščani, Centar za ruralne inicijative, Gradsko društvo Crvenog križa Glina, Zadruga Eko razvoj, Građanska inicijativa Moj grad Sisak, Udruga lađara Sisak, Zajednica sportskih udruga, Udruga slijepih SMŽ, Romski kulturni centar i OPG Franić.
Platformu 044 financijski podržava Nacionalna Zaklada za razvoj civilnoga društva u RH.

Za više informacija građani mogu doći u IKS ili se javiti koordinatoru Platforme 044, PGP Sisak na telefon 044/571 752, 0800/200 098 i na e-mail pgp-sisak@crpsisak.hr

„Pozivamo sve građane da već danas obrate pažnju i iskoriste priliku, jer DA, i Vas se pita za mišljenje!“, poručuju iz Udruge IKS.

Slične objave

Back to top button