Romska nacionalna manjina u Sisačko-moslavačkoj županijiVijesti

Natjecanje romskih pjevača amatera “Glasu alu Romilor”

Dana 9.12.2015. godine, pod pokroviteljstvo Savjeta za nacionalne manjine Republike Hrvatske, održano je, u prostorijama Doma kulture Kristalna kocka vedrine Sisak, prvo natjecanje romskih pjevača amatera „Glasu alu Romilor“. Natjecanju je prisustvovao i zamjenik gradonačelnice Grada Siska, Marko Krička, predsjednica Udruge mladih Novi svijet Luščani, Svjetlana Grubješić te Viktor Bušić kao predstavnik Udruge Projekt građanskih prava Sisak.

Natjecanje je u 14 sati službeno otvorio Stanoje Nikolić, predsjednik Romskog kulturnog centra i Županijskog vijeća romske nacionalne manjine županije Sisačko-moslavačke. Očekivano veliki dolazak publike i zainteresiranih građana potvrđen je i prije službenog početka natjecanja.  Naime, u gotovo prepunoj velikoj dvorani Doma kulture, tražilo se mjesto više.

Na  natjecanje se prijavilo 9 kandidata koji su trebali zadovoljiti zahtjevne kriterije tročlane komisije kako bi uspješno prošli kroz tri kruga natjecanja i osvojili vrijedne nagrade. Nakon prvog kruga i 9 kandidata, u drugi krug ušlo je 5 kandidata, dok je u trećem krugu komisija odlučivala o pobjedniku između tri najbolja kandidata. Prvo mjesto osvojio je Daniel Nikolić, drugo mjesto zauzeo je Miloš Nikolić, dok je treće mjesto pripalo Stanku Nikoliću. Prva tri kandidata primili su vrijedne nagrade, a svi kandidati, uključujući i članove komisije primili su zahvalnice za sudjelovanje u natjecanju.

U pauzama između natjecanja, Stanoje Nikolić podijelio je poklon pakete okupljenoj djeci u sklopu događanja.

U konačnici, na oduševljenje svih prisutnih, natjecanje je najavljeno i za iduću godinu te se predviđa još veći broj natjecatelja i zainteresiranih građana.

Kvalitetnoj organizaciji natjecanja, izuzetno zabavnom programu i želji za jedno mjesto više, svoj doprinos je dao i Projekt građanskih prava Sisak te Grad Sisak.

Slične objave

Back to top button