Vijesti

Izložba fotografija „20 godina privremenog smještaja“

Pozivamo Vas na izložbu fotografija „20 godina privremenog smještaja“ a kojom Projekt građanskih prava, u suradnji s UNHCR misijom u Republici Hrvatskoj, obilježava Svjetski dan izbjeglica, a koja će biti izložena 19-26.06.2015. u galeriji Doma kulture Kristalna kocka vedrine u Sisku. PGP Sisak od svoga osnutka radi na problemima stambenog zbrinjavanja izbjeglica, povratnika, prognanika i drugih osoba kojima je stambeno zbrinjavanje potrebno. Od kada je 1995. otvoreno prognaničko naselje Mala Gorica u blizini Petrinje, ono se smatralo naseljem u kojem će korisnici pronaći privremeni smještaj do obnove kuća iz kojih su uslijed ratnih djelovanja izbjegli ili do nekog drugog stambenog zbrinjavanja.

Ovom izložbom, PGP Sisak će svim posjetiteljima prenijeti poruku kako i 20 godina nakon završetka ratnih sukoba na ovim prostorima, problemi ljudi koji su izbjegli iz svojih domova, traju i dalje. Obzirom da je zatvaranje Prognaničkog naselja Mala Gorica planirano do kraja 2015. godine, te je sudbina naselja nakon odlaska korisnika nepoznata, izložbom fotografija iz Prognaničkog naselja, PGP Sisak želi građanima dati priliku da vide svakodnevnicu kolektivnog smještaja izbjeglica u naselju nedaleko Siska.

Među uzvanicima na izložbi svakako će biti šef misije UNHCR-a u Republici Hrvatskoj Terence Pike te drugi predstavnici UNHCR-a, predstavnici lokalne i regionalne samouprave, Crvenog križa te suradnika i partnera PGP-a koji svakodnevno rade na rješavanju problema izbjeglica.

Otvorenje izložbe je predviđeno za petak 11:00 sati.

Svjetski dan izbjeglica_2015

Slične objave

Back to top button