Vijesti

Predstavnici PGP-a Sisak u Briselu sudjelovali na radnom skupu

Predstavnici PGP-a Sisak u Briselu su sudjelovali na radnom skupu organiziranom u okviru Zajedničke poljoprivredne politike za 2015. i svečanosti proglašenja pobjednika komunikacijskih projekata provedenih u 2014.

Predstavnici PGP-a Sisak su 29.1.2015. u Belgiji sudjelovali u radu godišnjeg skupa  u organizaciji DG AGRI (Opće uprave za poljoprivredu i ruralni razvoj) kao i na predstavljanju najboljih projekata iz raznih Europskih država – finalista natječaja u području informiranja poljoprivrednika i ruralnog stanovništva u 2014. godini. PGP Sisak je tijekom jeseni 2014. na objavljenom natječaju nominirao svoj projekt „Europa na mom imanju“ te je prema ocjeni stručnog žirija naš projekt ušao u širi krug izbora finalista (15 najboljih projekata od 146 nominiranih). Predstavnici šireg kruga finalista pozvani su na radni sastanak i završnu svečanost predstavljanja 9 najuspješnijih projekata i proglašenja pobjednika po kategorijama, koji su održani 29.1.2015. u Briselu, Belgija.

Jednodnevni radni sastanak sastojao se iz dvije cjeline, a otvoren je radnim dijelom na kojem su predstavnici DG AGRI-a predstavili određene ekonomske analize, perspektive i evaluacije dosadašnjih aktivnosti s posebnim naglaskom na komunikaciju između raznih dionika. Nakon uvodnog dijela, za sudionike skupa organizirane su 3 paralelne radionice. Sudionici skupa su unaprijed izabrali u kojoj radionici žele sudjelovati, a PGP-ovi predstavnici sudjelovali su u radu „Komunikacija s javnošću“ i „Inovativno komuniciranje“ radionica gdje su se informirali o raznim načinima komuniciranja te su u radu manjih radnih skupina imali prilike izraziti svoja zapažanja i prijedloge kako poboljšati komunikaciju među sudionicima.

U drugom dijelu dana uslijedilo je predstavljanje 9 europskih finalista, u tri kategorije: Komunikacija s javnošću, Komunikacija s dionicima i Inovativna komunikacija. Učesnicima skupa su predstavljeni projekti 9 nagrađenih finalista a nakon toga su svi prisutni glasovali za predstavljene projekte kako bi se izabrali pobjednici u pojedinim kategorijama.

Radni skup završio je koktelom organizatora skupa.

Slične objave

Back to top button