Vijesti

Poziv na trening “ULOGA ORGANIZACIJA CIVILNOG DRUŠTVA U SUZBIJANJU NASILJA NAD ŽENAMA – USPOSTAVLJANJE MEĐUSEKTORSKE SURADNJE“

POZIV NA TRENING

“ULOGA ORGANIZACIJA CIVILNOG DRUŠTVA U SUZBIJANJU NASILJA NAD ŽENAMA – USPOSTAVLJANJE MEĐUSEKTORSKE SURADNJE“

Lipik 25. – 26. listopad 2013.

Poštovane/i,

iznimno nam je zadovoljstvo pozvati Vas na dvodnevni trening „Uloga organizacija civilnog društva u suzbijanju nasilja nad ženama – uspostavljanje međusektorske suradnje“ koji će se održati u LIPIKU, Specijalna bolnica za rehabilitaciju ( hotelski dio-FONTANA) od 25.  do 26. listopada 2013. godine s početkom u 11:00h.

Trening je sastavni dio projekta Ženske sobe „Sigurno mjesto“ koji financijski podržavaju Europska unija i  Ured za udruge Vlade RH (National Programme for Croatia under the IPA – Transition Assistance and Institution Building Component for 2009). Projekt se odvija u suradnji sa 3 partnerske organizacije: Centar za podršku i razvoj civilnog društva Delfin (Pakrac), Centar za žene Adela (Sisak) i S.O.S.  – savjetovanje, osnaživanje, suradnja (Virovitica).

Osnovni cilj i teme ovog treninga su unaprjeđenje znanja i suradnje u svrhu što kvalitetnijeg pružanja pomoći i podrške ženama žrtvama nasilja te upoznavanje sa izmjenama i dopunama Kaznenog zakona Republike Hrvatske koji je stupio na snagu 01. siječnja 2013. godine, s naglaskom na problematiku nasilja nad ženama.

Trenerice će biti članice Ženske sobe, članice Centra za podršku i razvoj civilnog društva „Delfin“ te će kao gošće predavačice sudjelovati: Branka Žigante Živković, sutkinja Visokog prekršajnog suda i Ana Ergović Kuzmanović, voditeljica Odjela za organiziranje i pružanje podrške žrtvama i svjedocima pri županijskom sudu u Zagrebu.

Trening počinje u petak, 25. listopada u 11 sati i traje do subote, 26. listopada 16 sati.

Rok za prijavu je 21. listopada 2013. godine.

Nakon prijave na trening dobit ćete detaljne informacije vezane uz plan treninga i ostale organizacijske detalje. Putne troškove i troškove smještaja  pokriva Ženska soba, zahvaljujući financijskoj podršci Europske komisije i  Ureda za udruge Vlade RH.

Iskreno se nadamo da ćete odvojiti svoje vrijeme i pridružiti nam se kako bi zajedno kako bi razmijenile/i svoja znanja i iskustva, te kako bi ojačale/i svoju suradnju u cilju pružanja što efikasnije i kvalitetnije podrške žrtvama rodno uvjetovanog nasilja.

Srdačan pozdrav,

dr. sc. Maja Mamula, koordinatorica Ženske sobe

Mirjana Bilopavlović, koordinatorica „Delfina“

Slične objave

Back to top button