Besplatna pravna pomoćVijesti

SUDJELOVANJE PGP SISAK NA NACIONALNOJ KONFERENCIJI „15 GODINA ZAKONA O BESPLATNOJ PRAVNOJ POMOĆI – GDJE SMO SAD“ U MINISTARSTVU PRAVOSUĐA I UPRAVE!

Dana 21.studenog 2023.god. u prostorijama Ministarstva pravosuđa i uprave održana je Nacionalna konferencija: ,15 godina Zakona o besplatnoj pravnoj pomoći -gdje smo sad, u organizaciji Udruge za podršku žrtvama i svjedocima i Centra za mir,nenasilje i ljudska prava Osijek.

Doprinos konferenciji kroz svoj dugogodišnji iskustveni rad u području sustava besplatne pravne pomoći dao je i Projekt građanskih prava Sisak. U svojstvu panelistice voditeljica Udruge, Milana Kreća istaknula je koji su izazovi i problemi u sustavu pružanja besplatne pravne pomoći iz aspekta Naše udruge,te koliko će višegodišnje financiranje utjecati na djelotvornost i efikasnost sustava.Pozdravila je uvođenje novog modela financiranja ali i istaknula nužnost da se isti regulira izmjenama i dopunama Zakona o besplatnoj pravnoj pomoći. Naglasila je da je krajnje vrijeme da se sustav završno finalizira i stabilizira, a sve kako bi Naši građani imali svoje građansko pravo.

Svi panelisti suglasni su kako mjesta za unaprijeđenje sustava besplatne pravne pomoći ima , kako kroz povećanje sredstava na ime primarne pravne pomoći,tako i kroz izmjene postojeće zakonodavne regulative.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Slične objave

Back to top button