Vijesti

Poziv i najava prve lokalne intervencije u Sisačko-moslavačkoj županiji

Projekt građanskih prava Sisak (PGP Sisak) od 1.1.2021.g. zajedno s nositeljem projekta Inicijativom mladih za ljudska prava i partnerima provodi projekt pod nazivom 4O: Otkrivanje, osvještavanje, osnaživanje i organizacija za ljudska prava. http://yihr.hr/hr/4o-otkrivanje/

U sklopu projekta PGP Sisak će dana 16.6.2021., u srijedu, s početkom u 09:00 sati na lokaciji kontejnersko naselje Glina (Kralja Zvonimira 1, Glina) održati prvu lokalnu intervenciju u Sisačko-moslavačkoj županiji pod nazivom „Važnost psihosocijalne pomoći“. U glavnom dijelu intervencije sudionici će biti upoznati s važnošću psihosocijalne pomoći u njihovim životima koju će održati vanjska izvoditeljica dr.sc. Daša Poredoš Lavor. Intervencijom će se pružiti i individualna psihosocijalna pomoć za sve zainteresirane građane grada Glina u kontejnerskom naselju Glina. U sklopu intervencije građani će biti upoznati sa svim aspektima psihosocijalne pomoći, gdje će je moći dobiti i od čega se sastoji kao i javni poziv na javljanje za psihosocijalnu pomoć u unaprijed određenim terminima.

Nastavak intervencije će se održati na OPG Priljeva gdje ćemo sudionike upoznati i ukazivati na problem zanemarivanja osnovnih djelatnosti u društvu kako bi potaknuli građane grada Glina na otvaranje vlastitih OPG-a, iskorištavanje svih resursa grada Gline, i temeljem toga pokrenuli „novi“ i bolji život u lokalnoj zajednici.

Prva lokalna intervencija u Sisačko-moslavačkoj županiji će biti prilika za razmjenu iskustava, ukazivanja problema u lokalnoj zajednici, iskazivanja interesa i potreba kao i suradnja svih relevantnih dionika koji se bave važnošću psihosocijalne pomoći, zaštitom ljudskih prava i pružanja podrške u lokalnoj zajednici sa ciljem kreiranja trajnog doprinosa za lokalnu zajednicu.

 

„Lokalna intervencija dio je projekta 4O: Otkrivanje, osvještavanje, osnaživanje i organizacija za ljudska prava čija je ukupna vrijednost 170.147 € od čega je 149.922,00 € osigurano kroz financijske podrške Islanda, Lihtenštajna i Norveške u okviru Europskog gospodarskog prostora i Norveških grantova.“

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Slične objave

Back to top button