Vijesti

Poziv i najava prve lokalne intervencije u Sisačko-moslavačkoj županiji

Projekt građanskih prava Sisak (PGP Sisak) od 1.1.2021.g. zajedno s nositeljem projekta Inicijativom mladih za ljudska prava i partnerima provodi projekt pod nazivom 4O: Otkrivanje, osvještavanje, osnaživanje i organizacija za ljudska prava. http://yihr.hr/hr/4o-otkrivanje/

U sklopu projekta PGP Sisak će dana 16.6.2021., u srijedu, s početkom u 09:00 sati na lokaciji kontejnersko naselje Glina (Kralja Zvonimira 1, Glina) održati prvu lokalnu intervenciju u Sisačko-moslavačkoj županiji pod nazivom „Važnost psihosocijalne pomoći“. U glavnom dijelu intervencije sudionici će biti upoznati s važnošću psihosocijalne pomoći u njihovim životima koju će održati vanjska izvoditeljica dr.sc. Daša Poredoš Lavor. Intervencijom će se pružiti i individualna psihosocijalna pomoć za sve zainteresirane građane grada Glina u kontejnerskom naselju Glina. U sklopu intervencije građani će biti upoznati sa svim aspektima psihosocijalne pomoći, gdje će je moći dobiti i od čega se sastoji kao i javni poziv na javljanje za psihosocijalnu pomoć u unaprijed određenim terminima.

Nastavak intervencije će se održati na OPG Priljeva gdje ćemo sudionike upoznati i ukazivati na problem zanemarivanja osnovnih djelatnosti u društvu kako bi potaknuli građane grada Glina na otvaranje vlastitih OPG-a, iskorištavanje svih resursa grada Gline, i temeljem toga pokrenuli „novi“ i bolji život u lokalnoj zajednici.

Prva lokalna intervencija u Sisačko-moslavačkoj županiji će biti prilika za razmjenu iskustava, ukazivanja problema u lokalnoj zajednici, iskazivanja interesa i potreba kao i suradnja svih relevantnih dionika koji se bave važnošću psihosocijalne pomoći, zaštitom ljudskih prava i pružanja podrške u lokalnoj zajednici sa ciljem kreiranja trajnog doprinosa za lokalnu zajednicu.

 

„Lokalna intervencija dio je projekta 4O: Otkrivanje, osvještavanje, osnaživanje i organizacija za ljudska prava čija je ukupna vrijednost 170.147 € od čega je 149.922,00 € osigurano kroz financijske podrške Islanda, Lihtenštajna i Norveške u okviru Europskog gospodarskog prostora i Norveških grantova.“

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Slične objave

Back to top button
Anketa

Kad biste bili diskriminirani, biste li prijavili diskriminaciju?

Loading ... Loading ...

Smatrate li da je besplatna pravna pomoć potrebna građanima?

Loading ... Loading ...