Vijesti

Okrugli stol – beskućnici u Sisačko-moslavačkoj županiji

PGP Sisak je 10.10.2018. u Sisku organizirao okrugli stol povodom Svjetskog dana beskućnika. Okrugli stol je organiziran u okviru projekta “Besplatna pravna pomoć beskućnicima, kojeg sufinancira Sisačko-moslavačka županija. Cilj projekta je podići razinu svijesti beskućnika te nadležnih tijela i institucija, kao i građana, o problematici beskućnika, koja je izuzetno teška, ali i kojoj se ne posvećuje dovoljna pažnja.

Centri za socijalnu skrb u SMŽ imaju prijavljeno približno 50 osoba koje nemaju adresu prebivališta. Ostale statistike nisu dostupne. S druge strane, svi mi znamo za neke beskućnike iz svakodnevnog života, što nam jasno govori da beskućništvo nije sustavno riješeno.

Na okruglom stolu su sudjelovale udruge civilnog društva, Caritas, Merhamet, MUP Policijska uprava Sisačko-moslavačke županije, Grad Glina te Centri za socijalnu skrb Sisak, Petrinja i Kutina.

Zaključaj je bio da je ovo tek početak zajedničkog rada s beskućnicima, jer je možda broj beskućnika relativno mali, no obzirom da se velik broj ljudi nalazi u riziku od beskućništva, vrlo je važno spriječiti isto. Također se nadamo da će se predstavnici ostalih jedinica lokalne i regionalne vlasti u SMŽ uključiti u rad ove inicijative.

Okrugli stol je organiziran u suradnji s Građanskom inicijativom “Moj grad Sisak”.

Slične objave

Back to top button