Vijesti

Radionica Informirana zajednica – primarna prevencija nasilja nad starijim osobama, dana 24.srpnja 2018.g. u 09:30h, Dom za starije i nemoćne osobe Glina

U Domu za starije i nemoćne osobe u Glini dana 24.7.2018.g. održana  je informativna radionica u okviru Projekta:  Informirana zajednica – primarna prevencija nasilja nad starijim osobama.

Voditeljica  iste bila je dr. sc. Daša Poredoš Lavor.

Projekt koji provodi Građanska inicijativa „Moj grad Sisak“,  financiran je sredstvima Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, a sufinanciran sredstvima Grada Siska. Partneri na projektu su Općina Hrvatska Dubica i Općina Lekenik. Projekt se provodi uz podršku suradnika u lokalnoj zajednice kao što su PU SMŽ, Projekt građanskih Prava Sisak te Ina.

Radilo se o druženju u neformalnoj atmosferi u Domu za starije i nemoćne osobe Glina uz prisustvo ravnateljice Renate Tominović Ceković, većeg broja korisnika Doma, predstavnika PP Glina /zamjenik načelnika Trdina Željko/ , Crvenog križa Glina te udruge Projekt građanskih prava Sisak.  Na početku nazočne je pozdravila ravnateljica Doma, Renata Tominović Ceković uz riječi zahvale  te kontakt policajac PP Glina koja provodi postupke prevencije nasilja nad starijim osobama.

Tijekom radionice voditeljica projekta Informirana zajednica  – primarna prevencija nasilja nad starijim osobama dr. sc. Daša Poredoš Lavor predstavila je dosadašnja postignuća projekta, opisala provedene preventivne aktivnosti u zajednici kao i pokazatelje koji mogu ukazivati na postojanje zapuštanja, zanemarivanja i zlostavljanja starijih osoba u obitelji i društvu.

Slične objave

Back to top button