Vijesti

Dan općine Gvozd

PGP Sisak dana 05.10.2017.g. prisustvovao je svečanoj sjednici povodom dana Općine Gvozd.

Uz nazočnost brojnih uzvanika, načelnika općina Krnjak i Topusko, gradonačelnika Gline,  zamjenika gradonačelnika Velike Kladuše, zamjenika župana Karlovačke županije iz redova srpske nacionalne manjine, saborskog zastupnika Milorada Pupovca, predsjednice županijske skupštine SMŽ Ivanke Roksandić, predstojnika Ureda državne uprave u SMŽ, predstavnika policije, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje te udruga, načelnik Općine Gvozd Milan Vrga otvorio je svečanu sjednicu i uputio riječi dobrodošlice.

Načelnik je istaknuo kako se Općina Gvozd nalazi u teškoj gospodarskoj situaciji, većih projekata nema, realizirani su tek manji, infrastrukturni. Općina inače obuhvaća veliko područje, slabo je naseljena, a u njoj živi većinom staračko stanovništvo, koje se najvećim dijelom bavi poljoprivredom i stočarstvom. Milan Vrga je dodao kako općina sama ne može puno učiniti na rješavanju problema te trebaju pomoć Sisačko-moslavačke županije, s kojom jako dobro surađuju. 

Predsjednica Županijske skupštine Sisačko-moslavačke županije Ivanka Roksandić rekla je kako kroz različite mjere i poticaje u poljoprivredi i turizmu, Županija pomaže i kulturne i sportske udruge s područja općine, a značajno ulaže i u energetsku obnovu osnovne škole Gvozd.

Saborski zastupnik Milorad Pupovac istaknuo je kako su međuetnički i politički odnosi na području općine Gvozd već duže vrijeme dobri, te je to i vrlo važna stvar, kojoj se mora posvetiti i općinska i županijska vlast, ali i svi oni koji se nalaze u Hrvatskom saboru.

Slične objave

Back to top button