Vijesti

Dan općine Gvozd

PGP Sisak dana 05.10.2017.g. prisustvovao je svečanoj sjednici povodom dana Općine Gvozd.

Uz nazočnost brojnih uzvanika, načelnika općina Krnjak i Topusko, gradonačelnika Gline,  zamjenika gradonačelnika Velike Kladuše, zamjenika župana Karlovačke županije iz redova srpske nacionalne manjine, saborskog zastupnika Milorada Pupovca, predsjednice županijske skupštine SMŽ Ivanke Roksandić, predstojnika Ureda državne uprave u SMŽ, predstavnika policije, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje te udruga, načelnik Općine Gvozd Milan Vrga otvorio je svečanu sjednicu i uputio riječi dobrodošlice.

Načelnik je istaknuo kako se Općina Gvozd nalazi u teškoj gospodarskoj situaciji, većih projekata nema, realizirani su tek manji, infrastrukturni. Općina inače obuhvaća veliko područje, slabo je naseljena, a u njoj živi većinom staračko stanovništvo, koje se najvećim dijelom bavi poljoprivredom i stočarstvom. Milan Vrga je dodao kako općina sama ne može puno učiniti na rješavanju problema te trebaju pomoć Sisačko-moslavačke županije, s kojom jako dobro surađuju. 

Predsjednica Županijske skupštine Sisačko-moslavačke županije Ivanka Roksandić rekla je kako kroz različite mjere i poticaje u poljoprivredi i turizmu, Županija pomaže i kulturne i sportske udruge s područja općine, a značajno ulaže i u energetsku obnovu osnovne škole Gvozd.

Saborski zastupnik Milorad Pupovac istaknuo je kako su međuetnički i politički odnosi na području općine Gvozd već duže vrijeme dobri, te je to i vrlo važna stvar, kojoj se mora posvetiti i općinska i županijska vlast, ali i svi oni koji se nalaze u Hrvatskom saboru.

Slične objave

Back to top button
Anketa

Kad biste bili diskriminirani, biste li prijavili diskriminaciju?

Loading ... Loading ...

Smatrate li da je besplatna pravna pomoć potrebna građanima?

Loading ... Loading ...