Romska nacionalna manjina u Sisačko-moslavačkoj županijiVijesti

Radionice o procijepljenosti djece – Inkluzivni mobilni tim Grada Siska

U sklopu programa „Sisačka šarena inkluzija“, Inkluzivni mobilni tim Grada Siska, koji su činili predstavnici Grada Siska, O.B. dr. Ivo Pedišić, Doma zdravlja Sisak i Centra za socijalnu skrb Sisak, a kojim koordinira PGP Sisak, održao je dana 16.02.2017. dvije informativno-edukativne radionice namijenjene romskoj populaciji na području Palanjka, odnosno Capraških poljana. Obzirom na aktualnu temu radionica – procijepljenost kod djece, radionicama je nazočio i jedan dio neromskog stanovništva.

Prva radionica održana je u Osnovnoj školi Galdovo, P.Š. Hrastelnica te je istoj nazočilo, uz organizatore, dvadesetak pripadnika romske nacionalne manjine, dok je Društveni dom u Capraškim poljanama bio premali da primi sve zainteresirane stanovnike.

Radionice su se sastojale od dva dijela. U prvom dijelu su predavanje držale predstavnice O.B. dr. Ivo Pedišić te su, upoznale prisutne s obavezom cijepljenja, iznijele rizike u slučaju izbjegavanja cijepljenja te simptome pojedinih zaraznih bolesti. U drugom dijelu, okupljeni su postavljali pitanja te dobili nove informacije o tome gdje i kada mogu cijepiti svoju djecu, te kome se obratiti.

Izvrsni dojmovi s prvih radionice, jamstvo su da će i nastavak projekta biti uspješan.

Slične objave

Back to top button