Romska nacionalna manjina u Sisačko-moslavačkoj županijiVijesti

Radionice o procijepljenosti djece – Inkluzivni mobilni tim Grada Siska

U sklopu programa „Sisačka šarena inkluzija“, Inkluzivni mobilni tim Grada Siska, koji su činili predstavnici Grada Siska, O.B. dr. Ivo Pedišić, Doma zdravlja Sisak i Centra za socijalnu skrb Sisak, a kojim koordinira PGP Sisak, održao je dana 16.02.2017. dvije informativno-edukativne radionice namijenjene romskoj populaciji na području Palanjka, odnosno Capraških poljana. Obzirom na aktualnu temu radionica – procijepljenost kod djece, radionicama je nazočio i jedan dio neromskog stanovništva.

Prva radionica održana je u Osnovnoj školi Galdovo, P.Š. Hrastelnica te je istoj nazočilo, uz organizatore, dvadesetak pripadnika romske nacionalne manjine, dok je Društveni dom u Capraškim poljanama bio premali da primi sve zainteresirane stanovnike.

Radionice su se sastojale od dva dijela. U prvom dijelu su predavanje držale predstavnice O.B. dr. Ivo Pedišić te su, upoznale prisutne s obavezom cijepljenja, iznijele rizike u slučaju izbjegavanja cijepljenja te simptome pojedinih zaraznih bolesti. U drugom dijelu, okupljeni su postavljali pitanja te dobili nove informacije o tome gdje i kada mogu cijepiti svoju djecu, te kome se obratiti.

Izvrsni dojmovi s prvih radionice, jamstvo su da će i nastavak projekta biti uspješan.

Slične objave

Back to top button
Anketa

Kad biste bili diskriminirani, biste li prijavili diskriminaciju?

Loading ... Loading ...

Smatrate li da je besplatna pravna pomoć potrebna građanima?

Loading ... Loading ...