Platforma 044Vijesti

Društvena (ne)jednakost u Hrvatskoj

29. rujna 2016. godine u Sisku, Agencija lokalne demokracije Sisak, kao članica Foruma za jednakost organizirala je javnu tribinu pod nazivom “Društvena (ne)jednakost u Hrvatskoj: Od međunarodne usporedbe do lokalnog utjecaja na život stanovnika Sisačko-moslavačke županije”.

Ovom prilikom predstavila su se mišljenja građana o društvenoj nejednakosti kao rezultat ankete provedene na području cijele Hrvatske. Predstavljeni su i rezultati prvog empirijskog istraživanja energetskog siromaštva, provedenog među najsiromašnijim kućanstvima Sisačko-moslavačke županije, a građane se upoznalo s time što je energetsko siromaštvo te kako mjere energetske učinkovitosti mogu biti oblik potpore najsiromašnijim kućanstvima.

Raspravom je zaključeno kako građani Republike Hrvatske, bez obzira na sve postojeće resurse i materijalno bogatstvo naše zemlje, što nas smješta u jednu trećinu najbogatijih država svijeta, i dalje svakodnevno nailaze na različite oblike nejednakosti i to u svim područjima života, bilo da se govori o ekonomiji, politici, zdravstvu, osnovama ljudske egzistencije, društvenom životu uopće. Neophodno je što prije poduzeti nove mjere kako bi se slika društva, koja je u konstantnom padu upravo zbog lošeg raspoređivanja resursima, poboljšala. Ono na čemu ostaje naglasak je i kvalitetan obrazovni sustav kroz koji bi se mladi trebali potaknuti da aktivnije sudjeluju u zajednici i time daju doprinos u kreiranju odluka kojima bi se mogle svesti na minimum postojeće razlike u društvu.

PGP Sisak, kao koordinator Platforme 044 – za bolju budućnost Sisačko-moslavačke županije, sudjelovao je u radu javne tribine.

Slične objave

Back to top button
Anketa

Kad biste bili diskriminirani, biste li prijavili diskriminaciju?

Loading ... Loading ...

Smatrate li da je besplatna pravna pomoć potrebna građanima?

Loading ... Loading ...