Vijesti

„Jel’ te netko pitao za mišljenje?“

sanducic_trznica-misljenje-652x366Ako vas odavno nitko nije pitao za mišljenje, sada to čine članice Platforme 044 – Zajedno za bolju budućnost Sisačko-moslavačke županije!

Jedna od njih je i Udruga IKS koja je u Petrinji postavila dva sandučića koji su zasigurno mnogim građanima zapeli za oko. Jedan se nalazi na Gradskoj tržnici ispod sata, a drugi na vratima Udruge IKS u Turkulinovoj 9 u koje građani mogu ubaciti poruke svojih prijedloga, mišljenja, pritužbi, problema. Sandučići se također nalaze u mnogim zajednicama širom županije.

„Obzirom na probleme nezaposlenosti, siromaštva, diskriminacije i mnogih drugih koji tište ne samo naš grad nego cijelu Sisačko-moslavačku županiju, članice Platforme 044 odlučile su zajednički pristupiti rješavanju istih kroz provedbu različitih aktivnosti uključujući što veći broj građana odnosno njihovih mišljenja i prijedloga. Jednako tako želimo dati priliku ljudima koji imaju probleme da ih podijele odnosno na ovaj način “objelodane” u zajednicama.“ poručili su iz Udruge IKS.

Plan je aktivirati i uključiti ljude kako u rasprave, tako i u suradnju s različitim dionicima društva od samih građana, udruga, ustanova, lokalne i regionalne vlasti; informiranjem i educiranjem o svojim pravima i uključivanjem u aktivnosti koje pridonose rješavanju problema i potreba te općenito razvoju društva.

Za više informacija građani mogu doći u IKS ili se javiti koordinatoru Platforme 044, PGP Sisak na telefon 044/571 752, 0800/200 098 i na e-mail pgp-sisak@crpsisak.hr. „Pozivamo sve građane da već danas obrate pažnju i iskoriste priliku, jer DA, i Vas se pita za mišljenje!”, poručuju iz Platforme 044.

Podsjetimo Platformu 044 – Zajedno za bolju budućnost Sisačko-moslavačke županije koju financijski podržava Nacionalna Zaklada za razvoj civilnoga društva u RH uz Udrugu IKS čini još 11 članica s područja SMŽ: PGP Sisak, Udruga mladih Novi Svijet Luščani, Centar za ruralne inicijative, Gradsko društvo Crvenog križa Glina, Zadruga Eko razvoj, Građanska inicijativa Moj grad Sisak, Udruga lađara Sisak, Zajednica sportskih udruga, Udruga slijepih SMŽ, Romski kulturni centar i OPG Franić.

izvor: sisakportal.hr

Slične objave

Back to top button