Vijesti

Sastanak s Delegacijom iz Kirgistana na temu besplatne pravne pomoći

Dana 16.10.2015. PGP Sisak sudjelovao je na sastanku na temu besplatne pravne pomoći sa Delegacijom iz Kirgistana. Sastanak se održao u prostorijama Pravne klinike u Zagrebu. Naime, Parlament u Kirgistanu usvojio je Nacrt zakona o besplatnoj pravnoj pomoći te su članovi Delegacije ujedno i Članovi radne grupe za donošenje Zakona a sastoje se od predstavnika ministarstva pravosuđa, odvjetničke komore, organizacija civilnog društva, predstavnica SOROS-a.

Dr.sc. Barbara Preložnjak, pomoćnica voditelja Pravne klinike predstavila je rad Klinike kao i broj zaprimljenih i riješenih slučajeva.

Dunja Čurčija, savjetnica PGP-a Sisak i akademska mentorica Pravne klinike iznijela je izlaganje o primarnoj pravnoj pomoći i problemima s kojima se ista susreće od donošenja Zakona pa do danas. Istaknula je problem financiranja udruga kao najveći problem, koji onemogućuje kvalitetan rad i kontinuitet pružanja besplatne pravne pomoći.

Mladen Klasić, dopredsjednik Hrvatske odvjetničke komore iznio je probleme s kojima se susreću odvjetnici kao pružatelji sekundarne pravne pomoći.

Na kraju sastanka, predstavnici Delegacije iz Kirgistana zahvalili su na izlaganjima, ističući važnost razmjeni pozitivnih i negativnih iskustava u primjeni Zakona.

Slične objave

Back to top button
Anketa

Kad biste bili diskriminirani, biste li prijavili diskriminaciju?

Loading ... Loading ...

Smatrate li da je besplatna pravna pomoć potrebna građanima?

Loading ... Loading ...