Vijesti

Sastanak s Delegacijom iz Kirgistana na temu besplatne pravne pomoći

Dana 16.10.2015. PGP Sisak sudjelovao je na sastanku na temu besplatne pravne pomoći sa Delegacijom iz Kirgistana. Sastanak se održao u prostorijama Pravne klinike u Zagrebu. Naime, Parlament u Kirgistanu usvojio je Nacrt zakona o besplatnoj pravnoj pomoći te su članovi Delegacije ujedno i Članovi radne grupe za donošenje Zakona a sastoje se od predstavnika ministarstva pravosuđa, odvjetničke komore, organizacija civilnog društva, predstavnica SOROS-a.

Dr.sc. Barbara Preložnjak, pomoćnica voditelja Pravne klinike predstavila je rad Klinike kao i broj zaprimljenih i riješenih slučajeva.

Dunja Čurčija, savjetnica PGP-a Sisak i akademska mentorica Pravne klinike iznijela je izlaganje o primarnoj pravnoj pomoći i problemima s kojima se ista susreće od donošenja Zakona pa do danas. Istaknula je problem financiranja udruga kao najveći problem, koji onemogućuje kvalitetan rad i kontinuitet pružanja besplatne pravne pomoći.

Mladen Klasić, dopredsjednik Hrvatske odvjetničke komore iznio je probleme s kojima se susreću odvjetnici kao pružatelji sekundarne pravne pomoći.

Na kraju sastanka, predstavnici Delegacije iz Kirgistana zahvalili su na izlaganjima, ističući važnost razmjeni pozitivnih i negativnih iskustava u primjeni Zakona.

Slične objave

Back to top button