MultimedijaVijesti

Izložba fotografija „20 godina privremenog smještaja“ u Sisačkom Domu kulture Kristalna kocka vedrine

PGP Sisak je u suradnji s Misijom UNHCR-a u Republici Hrvatskoj i Državnim uredom za obnovu i stambeno zbrinjavanje u Sisačkom Domu kulture Kristalna kocka vedrine 19. lipnja 2015. u 11 sati svečano otvorio izložbu fotografija „20 godina privremenog smještaja“, a kojom smo obilježili Svjetski dan izbjeglica u Sisku. Na otvorenju izložbe je prikazan i kratki dokumentarni film „20 godina privremenog smještaja“, a koji govori o prognaničkom naselju Mala gorica, kraj Petrinje, kao i njegovim korisnicima. U svečanosti otvorenja izložbe sudjelovali su i predstavnici Sisačko-moslavačke županije, grada Siska, Ureda državne uprave u Sisačko-moslavačkoj županiji, Centra za socijalnu skrb Sisak, Gradskog društva Crvenog križa u Sisku, kao i drugi predstavnici udruga civilnog društva iz Siska i okolice i drugih građana.

U pozdravnim govorima organizatora izložbe istaknuto je da su svi prisutni zajedničkim snagama u prethodnih 20  godina doprinijeli rješavanju problema korisnika smještaja u prognaničkom naselju Mala gorica te da se dodatnim angažiranjem i suradnjom u okviru Sporazuma o suradnji između PGP-a Sisak i Državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje od prošlog ljeta uspjelo osigurati neophodno za konačno stambeno zbrinjavanje korisnika iz Male gorice. Šef misije UNHCR-a, Terence Pike je posebnu zahvalnost uputio svim prisutnima koji su nesebičnim radom doprinijeli poboljšanju životnih uvjeta i rješavanju statusnih pitanja izbjeglica te naposljetku, njihovom stambenom zbrinjavanju. Dubravka Vidović iz Državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje izvijestila je o dosadašnjim aktivnostima Ureda i planovima za zatvaranje Male gorice te još jednom istaknula uspješnu suradnju s UNHCR-om i udrugama civilnog društva u rješavanju izbjegličke problematike u prognaničkim centrima u Hrvatskoj.

Postav izložbe je dostupan javnosti Siska i okolice u periodu od 19.-26.06.2015. u galeriji Doma kulture Kristalna kocka vedrine u Sisku.

Slične objave

Back to top button
Anketa

Kad biste bili diskriminirani, biste li prijavili diskriminaciju?

Loading ... Loading ...

Smatrate li da je besplatna pravna pomoć potrebna građanima?

Loading ... Loading ...